Home Nieuws Roger Schmidt blij met grote leider bij PSV

Roger Schmidt blij met grote leider bij PSV

888
0

André Ramalho is inmiddels niet meer weg te denken uit de defensie van PSV. De Braziliaanse verdediger is een absolute klasbak gebleken en van enorme waarde voor de PSV defensie.

Ook zonder de aanvoerdersband om de arm speelt de Braziliaan als een geboren leider. Ramalho komt uit de koker van Roger Schmidt maar tegelijk stond de Braziliaan al enkele jaren hoog op de scoutingslijstjes in Eindhoven. Afgelopen zomer was het zover en kon PSV toeslaan door hem naar Eindhoven te ransfereren.


Schmidt is maar wat blij met zijn Braziliaanse mandekker. “We kennen elkaar al lang. In 2012 werkte ik al met hem samen in Salzburg. André was toen nog jong en geblesseerd. Hij was toen nog een middenvelder, ik heb hem ervan moeten overtuigen dat hij een centrale verdediger is”, lacht Schmidt oin aanloop naar het duel met Real Sociedad. “In zijn tweede jaar in Salzburg ontwikkelde hij zich sterk en was hij één van de sleutelspelers in mijn elftal”, aldus Schmidt.

“Ik ben nog altijd verrast over zijn ontwikkeling”, vervolgt Schmidt. “Na Leverkusen ging hij terug naar Salzburg en nu dan naar PSV. Hij heeft weer een grote stap gezet. Hij kan een team tactisch en mentaal leiden, is goed in balbezit en in het spel tegen de bal. Daarnaast is hij enorm professioneel. Hij is een heel goed voorbeeld wat het allemaal betekent om een profspeler te zijn. Elke dag wil hij zich ontwikkelen en dat stopt niet.”

Ramalho heeft het prima naar zijn zin in Eindhoven en voelt zich als een vis in het water. “Hij is de trainer die me in Europa voor het eerst de kans gaf om te spelen en vertrouwde me toen niemand het deed. Hij probeerde me altijd te verbeteren. Een paar jaar geleden vond hij dat ik meer een leider kon zijn. Zijn offensieve aanpak met discipline en voorwaarts spel spreekt me aan.”

Is er dan niets wat er valt te verbeteren? Ja, zeker wel. Ramalho is niet de allersnelste maar corrigeert zijn gebrek aan snelheid vaak met nauwkeurig tactisch te verdedigen en door op voorhand al goed positioneel te kiezen. Afgelopen zaterdagavond in Alkmaar was Ramalho even niet zo scherp in de eerste helft zoals we normaal van hem gewend zijn. AZ trok een paar keer dwars door de defensie met goede loopacties en een enkele keer leek de Braziliaan net even te laat maar kon hij ook nog herstellen met een uiterste voetbeweging.