Home Nieuws Roger Schmidt bezit heldenstatus in Portugal

Roger Schmidt bezit heldenstatus in Portugal

595
0

Roger Schmidt en Benfica zijn inmiddels kwartfinalist in de Champions League. Naar Benfica maatstaven zijn dit geen hele bijzondere feiten maar het is en blijft een prestatie voor een club uit een relatief klein voetballand als Portugal is.

En dus staat Roger Schmidt er meer dan goed op in Portugal en met name in Lissabon bij de aanhang van Benfica. Schmidt en zijn elftal behaalden dinsdagavond de kwartfinale van de Champions League en staat in de nationale competitie ruim aan kop. Veel PSV fans wijzen de juist kritische PSV fans op de prestaties van Schmidt in Portugal.

Benfica kent weinig blessureperikelen, weinig schorsingen en er vallen al helemaal geen discussies over Roger Schmidt waar te nemen. “Nu is niks te merken van een waslijst aan blessures, vreemde wissels of spelers die een lange periode vrijaf krijgen”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “Vanaf dag één heeft Schmidt in Portugal een zegemachine gebouwd, die dit seizoen maar twee keer haperde. Schmidt heeft vanaf eind juni bij Benfica het heft in handen genomen en stond door alle zeges nooit ter discussie.”

Interessant is dat dit Schmidt niet lukte met PSV, terwijl de Eredivisie beduidend lager niveau is dan de Champions League. “Hij heeft in Portugal met klinkende zeges en dominant voetbal laten zien dat PSV de vorige twee seizoenen absoluut geen koekenbakker voor de groep had staan. Schmidt zelf is daar niet meer mee bezig en heeft in Portugal inmiddels een heldenstatus verworven”, schrijft Rik Elfrink over de coach die eerder nog in verband werd gebracht met interesse in meerdere spelers van PSV.


Vorig artikel‘Respectloos tegenover de echte supporters van PSV’, maar K. kan zich toch nog iets herinneren
Volgend artikelPSV slaat belangrijke slag na akkoord met Galatasaray: Van Aanholt blijft langer in Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in