Home Nieuws Roger Schmidt bewaakt deze dagen het mentale en fysieke aspect van de...

Roger Schmidt bewaakt deze dagen het mentale en fysieke aspect van de selectie

277
0

Roger Schmidt was een blij man na afloop van PSV – RKC. PSV won eenvoudig van de streekgenoot en dus kan het vizier op Leicester City worden gericht.

De coach was ook opgelucht na het doelpunt van Joey Veerman, die de ban brak in de eerste helft. Na afloop zei Schmidt dat het belangrijk is om de grenzen te bewaken wat het fysieke maar ook mentale aspect aangaat in de weken van de waarheid en in de weken met het overvolle programma. Roger Schmidt was het in gesprek met ESPN niet helemaal eens met de opmerking dat het een makkelijke overwinning was. “Als je 2-0 wint en nauwelijks kansen weggeeft, zeg je dat al snel. Maar het was voor de wedstrijd een uitdaging om fysiek en metaal weer klaar te zijn”, aldus Schmidt. “Het is altijd lastig om je tussen twee grote wedstrijden in te focussen op de Eredivisie.”

De trainer was tevreden over het spel van Carlos Vinícius. “Hij is een heel ander type spits. Hij is echt een targetman en kan een bal vast houden. Hij is altijd op zoek naar zijn ploeggenoten”, zo gaf hij aan. “Je ziet niet altijd bij een spits dat hij op zoek is naar spelers die er beter voor staan. Soms zou hij iets meer gefocust moeten zijn om zelf te scoren, maar dat is soms een kwaliteit. Hij is echt een teamspeler.”

Schmidt kijkt uiteindelijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen RKC en wist dat het een ’tussendoor wedstrijd’ betrof. “Alleen de blessure van Noni Madueke is een domper”, zei hij daarover. “Het team heeft goed gespeeld en een uitstekende spirit getoond. Er komen in de komende weken zo veel beslissende wedstrijden aan. We kunnen rekenen op onze mentaliteit en onze hele selectie. Daarom was dit een goede wedstrijd.


Vorig artikelProfessionele van Ginkel wordt geprezen en gewaardeerd: ‘Je moet af en toe plaats nemen op de bank’
Volgend artikelOpnieuw blessureleed Noni Madueke: buitenspeler mist vermoedelijk Leicester City en bekerfinale

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in