Home Nieuws Roep om Xavi Simons groeit, maar Johan Derksen is faliekant tegen stage...

Roep om Xavi Simons groeit, maar Johan Derksen is faliekant tegen stage lopende Xavi Simons

2356
0

Aad de Mos wil nog geen conclusies verbinden aan het matige spel van het Nederlands elftal tegen Senegal en Ecuador maar de analist pleit wel voor verandering.

De Mos spreekt van een ‘momentopname’ tegen Ecuador en stelt dat Oranje niet per definitie verdedigend denkt. “Misschien scheelt het als we straks tegen een ploeg spelen die opener voetbalt dan Zuid-Amerikanen en Afrikanen. Ecuador speelde soms ook met vijf verdedigers. Je kon geen druk zetten”, zegt hij tegen Voetbal International. De Mos vindt dat Louis van Gaal nu moet gaan schakelen en doorpakken.

“Voorin hebben we wel problemen”, vervolgt De Mos. “Daar moeten oplossingen voor gevonden worden. Misschien Xavi Simons een keer opstellen, als nieuwe impuls.” Daar denkt Johan Derksen in ieder geval heel anders over als hem door Wilfred Genee wordt gevraagd naar Xavi Simons. “Nee, dat kan niet. Die loopt stage en moet leren. Die is meegenomen om ervaring op te doen”, is de eigenwijze Derksen stellig.

Volgens René van der Gijp heeft Oranje helemaal niet de gelegenheid om bepaalde krachten rust te geven. “Want ze moeten nu nog gewoon een keer goed gaan voetballen. Als je goed had gespeeld in de eerste twee wedstrijden, dan had je kunnen zeggen: ‘we geven er een stuk of vier rust’. Maar nu moet je proberen om eerst weer goed te gaan voetballen.”

Volgens Derksen kan Noa Lang daar het beste bij dienen. Derken vindt Simons eigenlijk niet meer dan een stageloper, blijkt uit zijn kritiek op Simons. “Het is een jongen die altijd boos is en tegendraads, maar in balbezit en in één-tegen-één gebeurt er altijd wel wat met die jongen. Ik kan me best voorstellen dat als een wedstrijd op slot zit, je hem erin zet. Dan zou ik hem er eerder inzetten dan Simons.”


Vorig artikel‘De Tank’ die vrije trappen met meer dan 100 km/h binnenschoot
Volgend artikelPSV iconen adviseren directie: Gakpo is met de Kerst weg, PSV moet minimaal 80 miljoen euro vragen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in