Home Nieuws Roep om Toon Gerbrands wordt steeds luider

Roep om Toon Gerbrands wordt steeds luider

14
0

De naam van Toon Gerbrands klinkt steeds luider. In de roep om rust bij de KNVB wordt Toon Gerbrands geprezen om zijn vakmanschap.

Oud bestuurder Gaston Sporre was de formateur van een nieuw bestuur bij de KNVB toen die stuurloos dreigde te worden na het Sport7-debacle. De oud-preses van PEC Zwolle is duidelijk over de gang van zaken bij de bond. “We kunnen zien dat ze in het Zeister bos aardig van het padje zijn geraakt”, zegt hij tegen de NOS. “Het had een soort ‘Kremlin-karakter’ onder het mom: ‘we gaan die, die en die benoemen’.”

Het is voor Sporre duidelijk wat het probleem is. “Je kunt eigenlijk zeggen dat het na de periode-Van Gaal niet rustig is geweest. De top van de KNVB is los gaan zitten van de clubs, terwijl het voor de clubs alle hens aan dek is om internationaal de zaak draaiende te houden”, aldus Sporre, die de beste oplossing wel kent. “Je zou iemand moeten hebben met het postuur en de inhoud van Toon Gerbrands, maar dit soort mensen ligt niet voor het oprapen.”

“Laat duidelijk zijn dat alles wat Gerbrands in zijn lange lijf verenigt, welkom zou zijn in Zeist”, vervolgt Sporre in het Algemeen Dagblad. “Hij heeft al aangetoond dat hij in de sfeer van het abnormale bedrijfsleven dat het voetbal is, goed kan functioneren.” Van Raaij sluit zich bij hem aan. “Ga op zoek naar commissarissen die het toezicht houden bij de bond combineren met een directiefunctie bij een club. Dat kan prima samen. Iemand als Toon Gerbrands, die zie ik in zo’n combinatie voor me.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here