Home Nieuws ‘Rode’ Sergiño Dest maakt slechte beurt bij teamgenoten maar wordt verwacht spoedig...

‘Rode’ Sergiño Dest maakt slechte beurt bij teamgenoten maar wordt verwacht spoedig definitief PSV’er te zijn

3268
0

Sergiño Dest heeft geen beste interlandperiode achter de rug met Team USA.

Dest werd onbedoeld onderwerp van gesprek in de Amerikaanse media na een rode kaart, die veel stof deed opwaaien. Kortom, Dest heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag van zijn slechte kant laten zien bij Team USA. De gegeven rode kaart was erg dom te noemen en ontstond uit woede en frustratie.

Dest reageerde in de eerste helft van het play-offduel met Trinidad en Tobago in de Concacaf Nations League furieus op een beslissing van de arbitrage. Dest dacht de bal nog net te kunnen binnen houden, maar de grensrechter besliste anders en vlagde voor een ingooi. De opvolgende frustraties kon Dest niet meer voor zich houden.

Uit frustratie trapte de energieke verdediger de bal hard weg en liet hij zich verbaal gaan tegen de scheidsrechter. Toen hij daar een gele kaart voor kreeg, liepen de frustraties nog hoger op en maakte Dest een kusgebaar naar de arbiter. Het leverde hem direct zijn tweede gele kaart op. Het gevolg bleek woedende teamgenoten te zijn. Het geheel werd door Amerikaanse media feilloos vastgelegd.

Natuurlijk voelde Dest zich na de wedstrijd schuldig en betuigde hij spijt op sociale media. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, de staf en alle fans voor mijn gedrag. Het was onacceptabel, egoïstisch en onvolwassen. Ik heb mijn team in de steek gelaten. Het is iets waar ik van moet leren en het zal niet meer gebeuren.”

Dest keert in ieder geval fit terug naar Nederland om zich woensdag weer aan te sluiten bij PSV, waar de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen FC Twente op de agenda staat. Een slechte beurt bij Team USA of niet, Sergiño Dest steekt bij PSV in een uitstekende vorm en blinkt vrijwel wekelijks uit in de stabiele defensie van het elftal van Peter Bosz. Het goede nieuws rond Dest kwam afgelopen weekend uit Spanje want PSV wenst zich definitief te gaan versterken met de vleugelverdediger.

Dat nieuws brengt Mundo Deportivo. De vleugelverdediger wordt dit seizoen gehuurd van FC Barcelona. Het was bij de huurovereenkomst al bekend dat PSV de Amerikaans international uiteindelijk voor circa 10 miljoen euro kan overnemen. PSV lijkt voornemens te zijn Dest definitief van FC Barcelona te gaan overnemen.

Mundo Deportivo maakt de balans op voor alle huurlingen van Barcelona en is onder de indruk geraakt van de prestaties van Dest in Eindhoven. “De Amerikaan profiteert optimaal van zijn uitleenbeurt aan PSV”, zo luidt de conclusie na drie maanden. De krant suggereert dat PSV de optie in het contract van Dest gaat lichten. Na een problematische interland met Team USA wordt Sergiño Dest in ieder geval verwacht spoedig definitief PSV’er te zijn. Dat mag met recht goed nieuws worden genoemd.


Vorig artikelDit vervelende Oranje roept om de sympathie van Jerdy Schouten: ‘Valt niet mee van dit onsympathieke Oranje te houden’
Volgend artikelNog één resterende interland: ‘Zit hem dwars dat mensen liever Luuk de Jong in Oranje hebben’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in