Home Nieuws Roda adviseur: ‘Ik heb een PSV hart’

Roda adviseur: ‘Ik heb een PSV hart’

48
0

PSV heeft een speciaal plekje in het hart van de Limburger Sef Vergoossen. In gesprek met de NOS steekt de oud trainer zijn bewondering voor PSV niet onder stoelen of banken. Het huidige PSV herbergt meer kwaliteit dan het elftal wat onder Vergoossen landskampioen werd, stelt Vergoossen.

Vergoossen kijkt met veel bewondering naar het huidige PSV. Hij vindt zelfs dat de selectie van Phillip Cocu beter is dan formatie waarmee Vergoossen in 2008 kampioen werd.
“Dat elftal was minder dan het elftal van nu. In kwaliteit, maar zeker in kwantiteit. Ik zat dat seizoen soms met samengeknepen billen op de bank, omdat we geen blessures konden veroorloven. Ik had alleen op het middenveld de posities dubbel bezet. In de voorhoede en achterhoede was het krap. En dan speelden we ook nog eens veel wedstrijden, omdat we als enige Nederlandse ploeg wisten te overwinteren in Europa. Twee wedstrijden per week. Dat was zwaar. Dat we toch kampioen werden was goed, maar die prestatie wordt nogal onderschat vind ik.”

Vergoossen komt nog geregeld bij PSV. “Ik word soms uitgenodigd. En PSV staat, ondanks dat ik er niet heel lang heb gewerkt, wel dicht bij mij. Dichterbij dan Ajax en Feyenoord. Ik heb een PSV-hart, maar PSV zal het mij niet kwalijk nemen als ik juich bij een doelpunt van Roda.”

 


Vorig artikelDe ontwikkeling van Jeroen Zoet: Stilstand of achteruitgang?
Volgend artikel‘We hebben te weinig afgedwongen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in