Home Nieuws Robin Pröpper over gestopte broer Davy Pröpper: ‘De laatste jaren deden iets...

Robin Pröpper over gestopte broer Davy Pröpper: ‘De laatste jaren deden iets met hem’

1284
0

Davy Pröpper is profvoetballer af en dat tot zijn volle tevredenheid. En dus gaat het goed met Davy Pröpper, die in januari plotseling stopte met voetballen.

Plotseling was het voor de gestopte middenvelder zelf niet bepaald. Er speelde al langer het gevoel te willen stoppen. Het besluit te stoppen bracht hem in ieder geval rust. Volgens broer Robin Pröpper geniet zijn dertigjarige broer van zijn leven in de luwte. “Hij heeft vanaf zijn tiende alleen maar voor het voetbal geleefd, zijn ding gedaan, altijd maar trainen en de druk moeten ervaren”, zegt broer Robin bij Rondo op Ziggo Sport. “En nu zit hij thuis, al die druk eigenlijk even weg. Vindt hij wel lekker.”

Robin wist al langer van de plannen om te stoppen en zag het eigenlijk ook wel aankomen. “Vanaf de jeugd merkte je eigenlijk al dat hij niet helemaal zich thuis voelde”, zegt Robin Pröpper daarover. “Hij moest het altijd laten zien aan de bal en kon zich niet echt meten met jongens die haantje de voorste waren. Puur op kwaliteit is hij er gekomen, het was niet zo dat hij het heel erg naar zijn zin had.”

Robin Pröpper is naar eigen zeggen iets extraverter dan zijn broer en hoopt nog jarenlang te blijven voetballen. De jongere broer van de twee, geniet volop van zijn carrière bij FC Twente. “Als ik er fysiek goed voorsta, dan zeker wel. Ik heb dat heilige vuur nog, ik kan elke training nog gaan. Maar voor hem hoefde dat niet per se. Dan vind ik het sterk dat hij die beslissing genomen heeft, sterk dat hij voortijdig heeft kunnen zeggen: ik vind het mooi geweest.”

Ondertussen geniet Davy Pröpper van zijn bestaan als gestopte voetballer en geniet hij van de vrijheid. “Een boerderijtje gekocht, samen met zijn vriendin, die gaat hij het komende jaar lekker verbouwen. De laatste jaren hebben iets met hem gedaan, hij heeft zichzelf helemaal teruggevonden, merk ik”, aldus broer Robin Pröpper.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here