Home Nieuws Robin Pröpper bevestigt: ‘Ik wilde Davy Pröpper naar FC Twente halen’

Robin Pröpper bevestigt: ‘Ik wilde Davy Pröpper naar FC Twente halen’

728
0

Davy Pröpper weet nog altijd niet of hij zijn bij PSV vastgelopen carriere weer wenst vlot te trekken.

De middenvelder is op dit moment in dubio over zijn toekomst. We kunnen gerust spreken van een opmerkelijke situatie want een profvoetballer die gestopt en weer opnieuw overweegt om zijn carriere vlot te trekken maar nog altijd geen beslissing kan nemen, is voor geen enkele trainer een ideale speler. Wanneer volgt er immers weer een moment van twijfel, is een logische vraag geworden als het over Davy Pröpper en zijn voetbalcarriere gaat.

Broer Robin wil hem in ieder geval naar FC Twente te halen, zo bevestigde hij dinsdag tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Tukkers. Pröpper traint mee bij Vitesse, maar van een definitieve terugkeer op de velden is nog geen sprake.

Pröpper had nog een contract voor anderhalf jaar bij PSV, maar besloot vorig jaar januari plots een punt achter zijn loopbaan te zetten. De middenvelder wilde zich op andere dingen in het leven gaan richten en zei zich niet comfortabel te voelen in de voetbalcultuur. Een jaar lang bleef hij uit beeld totdat eind vorig jaar bekend werd dat hij mee ging trainen bij Vitesse. Inmiddels heeft hij onder meer een aantal oefenwedstrijden achter de rug, maar een definitieve knoop heeft hij nog niet doorgehakt. OP de achtergrond lijkt FC Twente dus mee te kijken maar hoe fair is dat naar Vitesse en Cocu toe, om over PSV maar niet meer te spreken.

Robin Pröpper zag zijn broer graag naar Twente komen en deed zelfs een charmeoffensief, zo vertelde hij dinsdagavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie. “Ik heb hem hier naartoe proberen te lokken, maar dat is niet gelukt. Hij weet het nog niet. Hij heeft de keuze gemaakt om te stoppen en dat heeft hij niet voor niets gedaan. Hij traint nog steeds mee bij Vitesse. Hij vindt voetballen ontzettend leuk. Daardoor is hij ook weer begonnen. Maar hij moet nog beslissen of hij verder wil en waar hij dat gaat doen. We gaan het zien”, aldus de aanvoerder van de Tukkers.

“De situatie is zoals die was”, zei Cocu recent. “Hij traint lekker mee en wordt steeds fitter. Hij voelt zich beter, dat merk je wel. De bal ligt bij Davy”, aldus een geduldige Cocu.


Vorig artikelMemphis Depay speler van Atlético Madrid na deal over minimale transfersom
Volgend artikelPSV ontvangt 40 miljoen euro voor Madueke, gewilde aanvaller vertrekt na 4,5 jaar naar Chelsea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in