Home Nieuws Robert van der Wallen droomt van drie sterren op het shirt: ‘Hij...

Robert van der Wallen droomt van drie sterren op het shirt: ‘Hij zat er helemaal doorheen na Rangers’

3932
1

Wordt PSV beter van Robert van der Wallen? Die vraag kan welhaast met zekerheid op een positief antwoord rekenen.

President-commissaris Robert van der Wallen is geen standaard commissaris maar een veeleisend karakter. Althans, zo wordt van der Wallen omschreven in de wereld waarin hij zich begeeft. Van der Wallen is naast zijn rol als commissaris ook een groot PSV fan. Een fan die ouderwets juicht, moppert en klaagt als de situatie daar om vraagt. De machtige zakenman wenst PSV naar een hoger plan te tillen en daar plukte John de Jong recent de wrange vruchten van.

Omroep Brabant zocht contact met sportmarketeer Bob van Oosterhout, die een goede relatie onderhoudt met de machtige van der Wallen. “Waar hij komt, wil hij organisaties naar een hoger plan tillen”, zegt Van Oosterhout tegen de regionale omroep. “Dat deed hij bij ons en dat wil hij ook bij PSV. Gezond ambitieus noem ik dat.”

Volgens de sportmarketeer is van der Wallen veeleisend voor zichzelf en zijn omgeving. Winnen en presteren is een levensdoel, zo blijkt uit de woorden van Bob van Oosterhout. Van der Wallen bleek er doorheen te zitten na de exit tegen Rangers FC, die pijnlijk te noemen was.

“Een dag na de uitschakeling voor de Champions League had ik ‘m aan de lijn. Hij zat er best doorheen. Hij baalde ver-schrik-ke-lijk. Maar zoals ik hem ken, is hij er vervolgens op gebrand om nieuwe doelen te stellen. Dan laat hij zich door niemand tegenhouden.”

Robert van der Wallen wenst met zijn PSV door te stoten naar het hoogs haalbare en dat betekent dat er op nationaal niveau titels moeten worden gewonnen. Het RvC lid wil kost wat kost naar dertig landstitel, wat een derde ster op het shirt op zal leveren. “Het is de directie die uiteindelijk het bedrijf leidt. Alleen, die wordt door ons wel op de juiste manier uitgedaagd om te kijken hoe we die derde ster kunnen bereiken.”

“Creating stars together, dat is ons thema”, zei van der Wallen in 2020 in de PSV Business Podcast. “Op alle gebieden willen we sterren creëren met elkaar. Sterren op het veld. Sterren op het shirt. We willen uiteindelijk naar die derde ster”, laat van der Wallen niets aan duidelijkheid te wensen over.


Vorig artikelHoe Benítez zijn draai vond in Nederland: Is de Argentijn nu een topkeeper of toch niet?
Volgend artikelNiet Guus Til maar Boy Waterman was de man van de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena

1 REACTIE

  1. V.d.Wallen kan nog lang dromen van die 3de ster, wat PSV vandaag tegen Cambuur heeft laten zien was niet om aan te zien. 2,5 uur in de bus terug naar huis met de staart tussen de benen. Maar ze kunnen toch in mei volgend jaar zeggen dat ze 2 weken boven aan hebben gestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in