Home Nieuws RKC keeper kreeg Cody Gakpo niet uit de concentratie: ‘Er gaat dan...

RKC keeper kreeg Cody Gakpo niet uit de concentratie: ‘Er gaat dan van alles door je hoofd’

1354
0

PSV trok de overwinning tegen RKC Waalwijk na 7 minuten blessuretijd over de streep en had lang geen antwoord op de vijfmans defensie van de club uit Waalwijk.

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo het eens met de opmerking dat PSV het al veel eerder had moeten afmaken. Het elftal van Ruud van Nistelrooij wist de vele kansen niet te benutten. “Zeker in de eerste helft hadden we een paar goede kansen, maar die gaan er niet in”, aldus Gakpo. “Het was een stroeve wedstrijd van onze kant, maar we moeten denk ik het positieve eruit trekken. We hebben de nul gehouden en hem uiteindelijk over de streep getrokken.”

PSV had moeite om de vrije ruimtes te vinden tegen de vijf verdedigers van RKC. “De tegenstander zakte heel ver in en de linies zaten kort op elkaar. Ze stonden met vijf man achterin en dat is lastig. Uiteindelijk moeten we ze kapot spelen. Dan zag je dat we een aantal kansen creëren, maar we moeten daar scherp op zijn en die goal maken.”

Diep in blessuretijd mocht Gakpo uiteindelijk een penalty nemen. De keeper van RKC riep van alles naar Gakpo en probeerde zijn aandacht te krijgen maar het mislukte faliekant. “Er gaat dan van alles door je hoofd. Zaak is dat je dan zo gefocust mogelijk blijft. Je moet belangrijk zijn op het team. We hadden dit nodig. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we winnen wel en houden de nul. Dat geeft ook een positieve boost.”


Vorig artikelGözübüyük weigert opnieuw voor de camera te verschijnen, de gedachten gaan terug naar de Kuip
Volgend artikelVeerman over kritiek na Rangers: ‘Kritiek van mensen die iets willen zeggen naast me neergelegd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in