Home Nieuws Ritsu Doan wordt steeds belangrijker, Japanner is VI’s speler van de week,...

Ritsu Doan wordt steeds belangrijker, Japanner is VI’s speler van de week, PSV met vier in Elftal van de Week

2662
0

Ritsu Doan laat wekelijks zien over een enorm potentieel te beschikken. In de eindfase van het seizoen pakt Doan zijn kans en lijkt hij zijn basisplaats niet meer te gaan opgeven.

Doan is na omzwervingen van rechtsbuiten tot linkshalf en weer terug naar rechtshalf in de spelsystemen van Roger Schmidt, nu eindelijk een vaste waarde op zijn vertrouwde positie. Doan zou de positie van nummer 10 trouwens ook met speels gemak kunnen invullen. De Japanner, die maandenlang als joker is ingezet, lijkt Roger Schmidt nu definitief te hebben overtuigd wat zijn kwaliteiten aangaan. Doan is een typische speler die het vertrouwen moet voelen en dan ook vervolgens steeds beter gaat presteren. Doan scoort, geeft assists, is onvermoeibaar en groeit momenteel uit tot een speler waar het gehele team op kan bouwen.

De alleskunner met groot fysiek vermogen is door Voetbal International dan uitgeroepen tot Speler van de Week. Dat heeft natuurlijk ook van doen met zijn prachtige actie en treffer tegen Fortuna Sittard. De Japanner kreeg voor zijn uitstekende wedstrijd tegen Fortuna het cijfer 8 toebedeeld. Een cijfer die van alle spelers in de Eredivisie afgelopen weekend ook Mauro Júnior kreeg. Logischerwijs staan beide PSV’ers ook in het Elftal van de Week. Mario Götze en Eran Zahavi staan ook in dat team. Zij kregen beiden een 7,5.

In het Elftal van de Week van het Algemeen Dagblad is Ibrahim Sangaré met een 7,5 de enige PSV’er. Alle overige PSV’ers kregen een 7, op de 6,5 van Joël Drommel na. In het Elftal van de Week van De Telegraaf staat opvallend genoeg geen enkele PSV’er, waar chef voetbal van de Telegraaf juist wel enthousiast over het PSV van de afgelopen weken. Driessen denkt zelfs da PSV kampioen gaat worden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here