Home Nieuws Ritsu Doan wilde zelf vertrekken bij PSV, Japanner zag reservebeurten niet langer...

Ritsu Doan wilde zelf vertrekken bij PSV, Japanner zag reservebeurten niet langer zitten

793
0

Ritsu Doan maakt momenteel met Japan furore op het WK in Qatar en heeft zicht op meer.

De Japanse selectie is nog altijd deelnemer aan het toernooi in het ministaatje, waar velen dachten dat een plaatsje in de knock-out fase van het WK er niet in zou zitten. De Japanners versloegen zowel Spanje als Duitsland en werden zelfs groepswinnaar. Daardoor wacht nu een duel met Kroatië, de finalist van vier jaar geleden.

Niet in de plaats is Japan nog altijd WK deelnemer door Ritsu Doan. Doan levert altijd en overal maar kon bij PSV helaas niet altijd op een basisplaats rekenen. Doan vertrok daarom afgelopen zomer bij PSV om bij Freiburg aan de slag te gaan. Ritsu Doan is al jaren international voor Japan en met twee goede doelpunten in de groepsfase op het WK in Qatar had Doan vervolgens een groot aandeel in de verrassende groepswinst van Japan.

Doan is inmiddels een stabiel presterende speler in de Duitse Bundesliga. Volgens het Eindhovens Dagblad kon de middenvelder bij PSV blijven, maar wilde hij per se vertrekken uit Eindhoven. Doan kon niet langer leven met het pendelen tussen bank en basis. In juni liet hij de clubleiding van PSV zelf weten te willen vertrekken.

PSV wilde de Japanner eigenlijk behouden maar hij wilde graag bij een club spelen waar hij min of meer de toezegging had dat hij een basisplaats zou krijgen. Bij het Duitse Freiburg heeft hij dit gevonden. Voor PSV uiteindelijk de reden om hem te verkopen. Doan wilde in 2020 ook al per se vertrekken bij PSV omdat hij toen al niet zeker was van een plek en speelde een seizoen op huurbasis voor Arminia Bielefeld. PSV nam Doan voor ruim 6 miljoen euro over van FC Groningen.


Vorig artikelPSV begonnen aan voorbereiding op tweede seizoenshelft, Boscagli nagenoeg fit
Volgend artikelHoudt Luuk de Jong het nog vol? ‘De spitsen, waaronder De Jong, vallen in negatieve zin op’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in