Home Nieuws Ritsu Doan totaal verrast door beleving en steun PSV fans rond bekerwinst

Ritsu Doan totaal verrast door beleving en steun PSV fans rond bekerwinst

5045
0

PSV wist zaterdagavond in Leeuwaarden in het spoor te blijven van koploper Ajax. De club doet dus nog volop mee in de race om de landstitel.

De ploeg van Roger Schmidt staat helaas niet op pole-position voor het veroveren van de 25e landstitel in de geschiedenis van de club en is afhankelijk van de komende wedstrijden van het moeizaam spelende Ajax. De Amsterdammers laten wekelijks zwak spel zien maar lijken wel op weg te zijn naar de titel. Voor PSV zal dan uiteindelijk plaats twee resteren maar met de bekerwinst en een verkorte route naar de Champions League ligt er een mooie voorbereiding voor seizoen 2022-2023 in het verschiet.

De winst van de KNVB beker is dan ook een mooie opsteker geworden en geeft het seizoen toch nog glans. De prijs winnen ten koste van Ajax gaf het geheel net wat meer cachet. Dat viel ook op te maken uit de beleving van de PSV fans in de Kuip. De ruim 17500 PSV supporters wisten de ploeg dusdanig te steunen dat de support van de Ajax aanhang er in sommige delen van de wedstrijd bij in het niet viel. Het leverde vorige week al complimenten op van verschillende NOS analisten. In de voetbal podcast van de NOS werd zelfs gesteld dat PSV en de aanwezige aanhang de beker liever wilde winnen dan Ajax. ‘PSV wilde de beker liever winnen dan Ajax’, klonk het in de voetbalpodcast van de NOS. Ook in Amsterdam zag men dat PSV net iets meer wist te brengen dan Ajax. ‘PSV had meer honger dan Ajax’, zei Erik ten Hag afgelopen weekend al.

Hoe dan ook, de bekerwinst werd groots gevierd en dat resulteerde zondagavond na afloop van de bekerfinale in een goed gevuld Philips Stadion. Meer dan 20000 fans vierden de overwinning in het Philips Stadion en dat zorgde weer voor veel enthousiasme bij de spelers, die het feest massaal mee wisten te vieren. De vreugde en de steun van de PSV fans bleek bijvoorbeeld Ritsu Doan totaal te verrassen. Timmer sprak daags na de gewonnen finale met Ritsu Doan, die naar eigen zeggen totaal onder de indruk was van de finale, de winst en de steun van de PSV fans. ‘Doan was flabbergasted door alles rond die bekerfinale’, stelt Marco Timmer vast in zijn terugblik op de voor PSV succesvol verlopen eerste paasdag.

PSV watcher Marco Timmer zegt op vi.nl dat Doan de vreugde en blijdschap bij de PSV fans als geweldig wist te ervaren. ‘Het begon al bij aankomst van de spelersbus in Eindhoven bij het Philips Stadion, waar de straten al vol liepen met mensen na de gewonnen bekerfinale’, zegt Timmer over het gesprek wat hij met Doan voerde een dag na het veroveren van de KNVB beker. De Japanner is een belangrijke schakel geworden in het elftal van Roger Schmidt. Doan zei recent al uit te kijken naar het spelen van Champions League voetbal met PSV.


Facebook Comments Box