Home Nieuws Ritsu Doan tevreden in Freiburg, Japanner wilde eerder niet terug naar PSV:...

Ritsu Doan tevreden in Freiburg, Japanner wilde eerder niet terug naar PSV: ‘PSV heeft een grotere naam’

2499
0

Ritsu Doan is inmiddels speler van SC Freiburg en is erg gelukkig met de transfer naar de Bundesliga.

In gesprek met Duitse media blikt de Japanner terug op zijn periode in Eindhoven en eerder in Bielefeld, waar hij voor Arminia speelde. Nu is hij wel degelijk gelukkig met zijn transfer naar het Duitse SC Freiburg. PSV en de Bundesliga-club maakten deze week de miljoenendeal officieel en dat betekent dat PSV bijna negen miljoen euro kan bijschrijven.

Het had ook anders kunnen lopen want Doan stond ook al op het punt om PSV te verruilen voor een Duitse club. De Japanner wilde namelijk niet terug naar PSV toen hij een goed jaar bij Bielefeld had. “De competitie is sterker dan de Eredivisie, daar bestaat geen twijfel over. Daarom wilde ik zo graag terug. Ik was toen graag bij Arminia gebleven, maar de club had het geld niet om mij van PSV te kopen.”

Toch had Doan ook prestatiedrang en eergevoel want de middenvelder wilde bij PSV ook iets neerzetten. “Ik had in Eindhoven ook nog wel iets te bewijzen na een mindere periode. Ik wilde iets teruggeven aan PSV, dat is zeker gelukt met het winnen van de beker”, zegt een tevreden Doan.

“PSV heeft natuurlijk de bekendste naam, maar vanuit mijn perspectief is Freiburg een grote club in de Bundesliga. Het heeft zich gekwalificeerd voor de Europa League en de finale van de Duitse beker gehaald”, zegt Doan tegenover Kicker. “Dit is een club die zich ieder jaar ontwikkelt. Er zijn geen gekke ups en downs zoals bij sommige andere clubs. Dat is een heel, heel goed teken voor mij.”

Doan heeft meerdere gesprekken gevoerd met Christian Streich, de trainer van Freiburg. “De filosofie is vergelijkbaar met die van Roger Schmidt bij PSV. Ik kan me daar heel goed in vinden en als we de bal hebben, kan en moet ik me vrijspelen en niet vasthouden aan de rechtervleugel. Creatief zijn, in het midden spelen en soms naar links gaan”, aldus Doan, die uiterst respectvol blijft over Roger Schmidt. De Duitse coach die Doan ook vaak als joker gebruikte.


Vorig artikelFantastische actie en doelpunt Romario in benefietwedstrijd, gaat de wereld over
Volgend artikelPSV informeert bij Vfl Wolfsburg naar Micky van de Ven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in