Home Nieuws Ritsu Doan over zijn kans in Qatar: ‘Als ik moet kiezen, speel...

Ritsu Doan over zijn kans in Qatar: ‘Als ik moet kiezen, speel ik liever Champions League met PSV’

688
0

Ritsu Doan kijkt erg uit naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar maar de Japanner maakt daarbij wel een kleine kanttekening.

Er is Doan veel aan gelegen te spelen op de mondiale eindronde maar het hoeft niet ten koste van alles. De Japanner is nog altijd hot in eigen land en geldt als één van de dragende spelers met zijn inmiddels niet geringe internationale ervaring. Vooralsnog wil Doan eerst met PSV een aantal prijzen veroveren. Hoe anders zag zij situatie er aan het begin van dit seizoen uit? Doan hing er maat wat bij op de Herdgang en kreeg nauwelijks een echte kans. Roger Schmidt ging zitten met de middenvelder annex aanvaller en dat veranderde alles voor Doan.

“Ik had aangegeven dat ik wilde vertrekken, maar toen volgde er een gesprek met de trainer. Hij gaf aan dat die mij nodig had en ik op veel speelminuten kon rekenen. Ik had toen twee opties, hem geloven of alsnog vertrekken. In de voetballerij is het lastig mensen te geloven. maar toch bleef ik. Daar ben ik heel blij mee.”

Doan kreeg even rust van de Japanse bondcoach en behoefde dus geen extra vlieguren te maken. Er wacht in november wel een groots toernooi voor de middenvelder als hij definitief wordt geselecteerd door de keuzeheer van de Japanners. “Ik ben nu niet geselecteerd. Daar baalde ik wel van. Maar het zou een grote eer zijn als ik met Japan mee mag naar het WK. Maar als ik moet kiezen, speel ik liever de Champions League met PSV”, aldus een uitgesproken Doan.


Vorig artikelKoeman gelooft in het PSV onder Roger Schmidt maar laakt aanpak tijdens PSV – Feyenoord
Volgend artikelTransfer naar Premier League begint ook bij Cody Gakpo te leven: ‘Ik hou van Arsenal’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in