Home Nieuws Ritsu Doan op huurbasis naar Bundesligaclub Arminia Bielefeld

Ritsu Doan op huurbasis naar Bundesligaclub Arminia Bielefeld

1217
0

De Japanse technisch begaafde middenvelder Ritsu Doan staat voor een tijdelijk vertrek uit Eindhoven.

De Japanner speelt komend seizoen op een hoog niveau in de hoogste Bundesliga. Doan vertrekt naar Arminia Bielefeld. De club uit het Ruhrgebied promoveerde afgelopen seizoen vanuit de Tweede Bundesliga als kampioen naar de Eerste Bundesliga.

De Olympische zomerspelen zijn het grote doel voor Doan en die insteek ligt er mede aan ten grondslag dat een tijdelijk vertrek de beste optie is voor Doan, die nog voldoende contractjaren in Eindhoven voor de boeg heeft om zijn waarde te kunnen behouden voor de club. Doan heeft nog een contract tot de zomer van 2024.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder vandaag dat de Japanner van PSV de ruimte heeft gekregen om een transfer naar een andere club af te ronden. Dat is dus Arminia Bielefeld geworden. Zijn vertrek is toch opmerkelijk te noemen omdat de middenvelder met zijn fitheid en loopvermogen zeker geschikt zou zijn voor het spel van Roger Schmidt.

Doan kwam een jaar geleden voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen na een hoop transfergeweld met de noordelijke FC.  Doan begon goed maar zakte net als de rest van de ploeg ver weg. Vorig seizoen speelde de talentvolle Japanner negentien competitiewedstrijden, waarvan twaalf als basisspeler. Hij scoorde twee keer en gaf drie assists.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here