Home Nieuws Ritsu Doan maakt veel indruk in Bundesliga, miljoenentransfer lonkt: ‘Alles doen om...

Ritsu Doan maakt veel indruk in Bundesliga, miljoenentransfer lonkt: ‘Alles doen om Doan te behouden’

5924
0

Miljoenenaankoop Ritsu Doan maakt veel indruk in de zware Duitse Bundesliga.

PSV betaalde eerder aan FC Groningen miljoenen euro’s voor groeibriljant Doan. De Japanner heeft een enorme potentie zowel op het veld als naast het veld. Bij PSV is er helaas minder vertrouwen in de kwaliteiten van Doan gezien de geringe kansen die hij heeft gekregen. Onder Ernest Faber en Mark van Bommel liet hij sporadisch zien wat zijn potentie is maar veel vertruwen kreeg hij niet.


Dat is in Duitsland anders. Mocht Arminia Bielefeld degraderen uit de Bundesliga, dan is de kans groot dat hij op het hoogste niveau van Duitsland blijft spelen. Dat meldt BILD.
Het boulevardblad schrijft dat er meerdere clubs geïnteresseerd in hem zijn en hij steeds ‘meer en meer aandacht’ trekt. Technisch directeur van Arminia is razend enthousiast. Samir Arabi: “Als spelers het goed doen, zoals bij Ritsu het geval is, zullen er snel geïnteresseerde clubs komen.”

De koopoptie voor Doan ligt volgens BILD op vijf miljoen euro. Dat bedrag moet worden betaald als Bielefeld hem over wil nemen en dat is beduidend minder dan de acht miljoen euro die PSV voor Doan wist te betalen. “Als we in de Bundesliga blijven, zullen we alles doen om Ritsu te behouden”, zegt Arabi.

Het door BILD genoemde bedrag is overigens aan de lage kant gezien de eerder betaalde transfersom aan FC Groningen én de enorme potentie van de Japanner. Doan keert aankomende zomer terug bij PSV. Zijn contract loopt nog tot 2024, waardoor PSV een veel hogere transfersom dan de genoemde vijf miljoen euro zou kunnen vragen.