Home Nieuws Ritsu Doan maakt indruk: ‘Mooiste van de hele Europa- en Conference League-avond’

Ritsu Doan maakt indruk: ‘Mooiste van de hele Europa- en Conference League-avond’

1792
0

Ritsu Doan wist donderdagavond opnieuw een internationaal visitekaartje af te leveren.

De Japanse aanvaller is een typisch voorbeeld van een speler die naarmate hij het vertrouwen krijgt bijzonder spel laat zien en dus het verschil kan maken. Echter heeft Ritsu Doan in zijn periode bij PSV nooit langer dan een maand of twee de kans gekregen zijn kwaliteiten te tonen.

Donderdagavond was het echter zover. Doan wist met een prachtige assist Bruma vrij te spelen en dus was de Japanner weer belangrijk voor PSV. Doan kan een dragende speler voor PSV worden. Pierre van Hooijdonk is las ESPN analist onder de indruk van het spel dat Ritsu Doan liet zien donderdagavond. Van Hooijdonk is vol lof en tegelijk complmentues want de analist vindt zelfs dat de Japanse aanvaller goed was voor de mooiste actie van de hele Europa League- en Conference League-avond.

Van Hooijdonk begint in de studio bij ESPN over het optreden van Doan tegen Sturm Graz en steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. “Hij had wel een aantal momenten waarop je toch weer zijn klasse kunt zien. Hij is een heel fijne voetballer, die continu de bal wil inspelen en er vervolgens achteraan wil gaan.”

Doan was goed voor de assist bij de 2-0 en wat voor assist. Een technisch hoogstandje was de defensie van de Oostenrijkse club te machtig. “Deze actie is wat mij betreft de mooiste van de hele Europa League- en Conference League-avond”, stelt Van Hooijdonk. “Daar zat zóveel gogme bij, dit was echt bewust: een geweldige assist.”

“Ik kijk graag naar spelers als Doan”, vervolgt Van Hooijdonk zijn lofzang over het spel van Doan. “Ik ben niet zo van de opportunistische voetballers, dus ik kijk minder graag naar Vertessen. Bij Doan lukt ook niet alles, maar zie je altijd wel wat het idee was.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here