Home Nieuws Ritsu Doan kost PSV 7,5 miljoen euro

Ritsu Doan kost PSV 7,5 miljoen euro

78
0

PSV en FC Groningen zijn rond over de verkoop van Ritsu Doan.

Dat betekent dat de Noordelingen een flinke veer hebben moeten laten vallen. De club vroeg immers 14 miljoen euro voor de Japanner. Daarmee geeft Groningen gehoor aan de intern keihard uitgesproken wens van de speler. PSV en FC Groningen hebben nu een principeakkoord bereikt over een transfersom van 7,5 miljoen euro, plus bonussen.

PSV werkt zelf nog aan een akkoord met de speler, maar dat mag naar verwachting geen problemen opleveren. De Japans international wilde zich de sportieve en financiële vooruitgang die PSV biedt niet laten ontnemen.

Vorig jaar al zag hij een transfer naar CSKA Moskou geblokkeerd worden en nu de stap richting de top van Nederland zich aandiende, maar leek te stranden door de hoofdprijs die werd gevraagd, is Doan voor zichzelf gaan staan. De Japanner in deze situatie opnieuw aan zijn contract houden, zou leiden tot een onwenselijke situatie, waarin de aanvaller ongetwijfeld geen stap harder van zou gaan lopen.

Daarbij werd Doan een jaar geleden voor zo’n twee miljoen euro gefinancierd door investeerders. Andere media melden dat PSV nog 2,5 miljoen euro dient te betalen bovenop de 7,5 miljoen euro aan vaste transfergelden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here