Home Nieuws Ritsu Doan haakt af bij Japan met blessure; Doan is volgende niet...

Ritsu Doan haakt af bij Japan met blessure; Doan is volgende niet fitte PSV aanvaller

498
0

Vliegtuig in en vliegtuig uit. Dat geldt ook voor Ritsu Doan, die nogal wat kilometers in de lucht moet afleggen alvorens hij voor zijn land kan spelen.

Het is bepaald niet bevorderlijk voor het herstel en de algehele fitheid van voetballers om uren achtereen te moeten reizen. Dat geldt helemaal voor Ritsu Doan, die ook nog eens behoorlijk wat tijdzones moet overbruggen alvorens hij op de plaats van bestemming arriveert, om daar vervolgens ook weer het vliegtuig in kan stappen met zijn ploeggenoten.

Het vele reizen is nu eenmaal een aanslag op het lichaam van profsporters. Ritsu Doan lijkt daar last van te hebben want de Japanner is opnieuw gebleseerd geraakt. Doan zal dus deze week niet in actie komen voor het nationale elftal van Japan. De middenvelder laat via zijn persoonlijke Instagram-pagina weten dat hij vanwege een blessure de selectie van de Japanners heeft verlaten. Hoe ernstig de blessure is en of hij ook wedstrijden van PSV zal moeten missen, is nog onduidelijk. De laatste vier wedstrijden had hij bij PSV een basisplaats maar werd hij wel steeds snel gewisseld.

Het is inmiddels wel opvallend te noemen dat het gros van de blessures bij PSV de aanvallers betreffen en niet de verdedigers. Enkele weken terug was Gakpo niet geheel fit, opgevolgd door Noni Madueke die inmiddels nagenoeg terug is. Ook Eran Zahavi is de laatste weken niet okselfris na het vele reizen met en voor Israel. Ibrahim Sangare is dan wel geen aanvaller maar geraakte ook geblesseerd na een wedstrijd met Ivoorkust. Mario Gotze was onlangs licht geblesseerd, hoewel de Duitser geen interlands behoeft te spelen en dus niet hoeft te reizen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here