Home Nieuws Ritsu Doan geenszins onder de indruk van Ajax en verwacht veel spanning...

Ritsu Doan geenszins onder de indruk van Ajax en verwacht veel spanning in laatste wedstrijden

373
0

Ritsu Doan is totaal niet onder de indruk van Ajax en spreekt zelfs uit dat hij vindt dat de Amsterdammers helemaal niet onverslaanbaar zijn.

Doan zei enkele weken geleden al dat hij zich stoorde aan de beeldvorming rond Ajax. De Japanner vindt dat de kwaliteiten van de concurrent en koploper overdreven worden ingeschat. De finale om de KNVB beker bewees volgens Doan hoe de vork in de steel steekt. De 23-jarige Japanner benadrukt dat PSV nog volop geloof heeft in de landstitel. In gesprek met Voetbal International legt hij uit dat de slotdagen erg spannend gaan worden.

“Wij hebben met onze teamspirit laten zien dat wij die beker echt heel graag wilden winnen”, zegt Doan tegen Voetbal International over de 2-1 zege in De Kuip. “En eerlijk gezegd verdienden wij het ook en Ajax niet. Natuurlijk hadden zij ook wat kansen, maar die waren niet zo groot als die van ons. Wij stonden er and we killed Ajax. Alleen na afloop was iedereen kapot en gesloopt”, zei hij over de korte tijd tussen Leicester City en de finale.

Doan denkt dat de bekerfinale kan doorwerken in het restant van het seizoen. “Ik denk dat de bekerfinale wel invloed heeft”, stelt de aanvallende middenvelder. “Niet heel veel, maar mentaal zal het toch even doorwerken. Ajax heeft de laatste weken sowieso wat moeite de competitiewedstrijden te winnen. Ze zijn niet meer top level zoals eerder dit seizoen. Er gebeurt daar op technisch vlak ook veel met de trainer en vertrekkende spelers. Dat kan meespelen”, aldus Ritsu Doan.

Doan benadrukt dat de strijd nog niet voorbij is, ondanks de achterstand van vier punten. “Dat gevoel leeft bij ons allemaal en we hebben het er ook zeker over. Zij krijgen AZ en Vitesse nog en zullen ergens een keer moeten verliezen. Dan komt de druk erop en kan het zomaar dat het op de slotdag wordt beslist. Bovendien wil iedere tegenstander van Ajax winnen. De titelstrijd wordt echt nog heel spannend.”


Facebook Comments Box