Home Nieuws Ritsu Doan duwt met Arminia Bielefeld Huntelaar met Schalke naar 2e Bundesliga

Ritsu Doan duwt met Arminia Bielefeld Huntelaar met Schalke naar 2e Bundesliga

547
0

Ritsu Doan maakt de laatste maanden veel indruk in de Duitse Bundelsiga.

De fite en sterke Japanner is al maandenlang basisspeler en speelt zich behoorlijk in de kijker van andere Bundesligaclubs.


Doan lijkt klaar voor een stap hogerop dan Arminia Bielefeld hoewel de marginale club er alles aan wil doen om Doan van PSV over te nemen. Vooralsnog dienen Doan en zijn ploeggenoten Arminia Bielefeld te behouden voor de Bundesliga.

Daar lijkt de ploeg hard naar op weg getuige een nieuwe winstpartij in de slotweken van dit seizoen. Het Schalke van Klaas-Jan Huntelaar was hier dinsdagavond het slachtoffer van en dat betekende meteen de lang verwachte degradatie.

Doan en zijn collega’s duwden Schalke dinsdagavond het ravijn van de degradatie in. Arminia aanvaller Fabian Klos werd dinsdagavond vlak na rust de matchwinner. Doan was opnieuw basisspeler en Schalke eindigde het duel zelfs met tien man na rood voor Malick Thiaw. Na dertig duels staat de teller op dertien punten, waardoor Hertha BSC, dat nu zestiende staat en virtueel play-offs moet spelen, niet meer te achterhalen is voor het dramatisch zwakke Schalke.

Ritsu Doan zal het allemaal een zorg zijn en liet dinsdagavond met opnieuw sterk spel zien dat Roger Schmidt vorig jaar een veel te snelle conclusie heeft getrokken wat de kwaliteiten van de Japanner aangaan.