Home Nieuws Doan blij na overtuigend gesprek met Schmidt maar een wedstrijd uitspelen lijkt...

Doan blij na overtuigend gesprek met Schmidt maar een wedstrijd uitspelen lijkt onder Schmidt onmogelijk

531
0

Ritsu Doan is aan een uitstekende serie bezig en weet dat wekelijks te vertalen naar een basisplaats.

Een basisplaats voor Doan betekent ook vrijwel altijd een vroege wissel. Betreft het geen vroege wissel, dan is het wel een latere wissel maar Doan speelt bijna geen enkele wedstrijd uit. De Japanner zat goed tot heel goed in de wedstrijd en zag er bepaald niet uit als een speler die vermoeid oogde of toe was een wissel. Het spel tussen de linies in met name de eerste helft was zeker om over naar huis te schrijven, net zoals het feit dat de Japanner steeds aanspeelbaar was en goede voortzettingen had in balbezit. Het bordje met het rugnummer van Doan verscheen zoals zo vaak rond de 75e minuut langs de zijlijn.


En waarom, is een inmiddels meer dan gerechtvaardigde vraag. De wissel van Doan betekende ook een positiewissel voor Mario Gotze, die niet bepaald dominant speelde en gerust gewisseld had kunnen worden. Doan is immers multifunctioneel, heeft duelkracht en is balvast genoeg voor iedere aanvallende positie. Ritsu Doan mocht eerder als basisspeler opdraven in de duels tegen Sturm Graz en Vitesse maar mocht niet starten in Sittard, waar een basisplaats logisch was geweest. Zowel in de thuiswedstrijden tegen Sturm Graz en Vitesse alsmede in de uitwedstrijd tegen Heerenveen mocht Doan de negentig minuten niet volmaken. Twee wissels in de 87e en 90e minuut zijn volledig overbodig voor zowel Doan als voor de invallers maar Schmidt houdt nu eenmaal vast aan zijn onnavolgbare wisselbeleid.

Doan is in ieder geval blij dat hij serieus wordt genomen bij PSV en heeft aangegeven dat Roger Schmidt voor hem een belangrijke reden was om bij PSV te blijven. Afgelopen zomer kon de Japanner vertrekken en was er interesse, maar na een gesprek met de Duitse trainer wilde hij toch blijven.

Na een succesvolle verhuurperiode bij Arminia Bielefeld en deelname aan de Olympische Spelen, waar hij indruk maakte maar wel de voorbereiding van PSV miste, leek een vertrek van Doan de meest logische optie. Toch bleef hij in Eindhoven. “Ik had een goede discussie met de coach en was eerlijk tegen hem”, vertelt de aanvallende middenvelder op de persconferentie na sc Heerenveen – PSV tegenover Voetbal International.

“Dat gesprek was een belangrijk moment voor mij”, gaat Doan verder. De Japanner besloot in Eindhoven te blijven en de concurrentie met spelers als Noni Madueke aan te gaan. “Hij gaf me het vertrouwen met een goed gesprek en ik ben blij dat ik hier nu kan spelen. Ik speel aardig de laatste weken, maar voor mij is het belangrijk om goed te blijven spelen in de komende weken. Ik moet op mezelf focussen en denk dan ook niet aan andere spelers.”