Home Nieuws Rik Elfrink: ‘Geen signalen over een rol voor Guus Hiddink’

Rik Elfrink: ‘Geen signalen over een rol voor Guus Hiddink’

134
0

In gesprek met PSV Inside geeft Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad aan op dit moment geen signalen te hebben over een ondersteunende of informele rol van Guus Hiddink bij PSV.

De club zit bevindt zich momenteel toch wel degelijk in enigszins zwaar weer en dat is en blijft een ongewone situatie voor het topclub instituut dat de club is. De achterban roert zich nadrukkelijk maar PSV lijkt zich naar de buitenwereld toe gedeisd te houden en rust te willen prediken. Met een tweetal belangrijke wedstrijden op de speelkalender is dat ook vaak de enige remedie.

‘Ik heb op dit moment geen indicatie dat Guus Hiddink in beeld is om PSV in welke hoedanigheid dan ook te versterken. Hoewel hij een grote betekenis heeft gehad voor PSV en zijn ervaring in de absolute top elke club in Nederland zou kunnen helpen, denk ik niet dat een formele rol op korte of lange termijn aan de orde is’, begint Elfrink over de toch plots ontstane situatie.

Elfrink wijst ook op de periode dat Phillip Cocu trainer was van PSV en gebruik maakte van de diensten van Guus Hiddink. ‘In de periode dat Phillip Cocu in het begin van 2014 een beroep op hem deed, was dat overigens ook niet het geval. Hiddink had een informele rol, luisterend en adviserend. Prompt na zijn komst won PSV acht wedstrijden op rij, opvallend genoeg’, zegt de ED journalist.

Hoe zit het dan met de rol van Bert van Marwijk? ‘Op dit moment is Bert van Marwijk in een rol van klankbord bij PSV betrokken. Hij is niet vaak op het veld te zien, al zijn bijna alle trainingen momenteel besloten en het is dus lastig om te oordelen. Van Marwijk heeft net als Hiddink alles wel zo’n beetje meegemaakt en kan Van Bommel behoeden voor fouten die een beginnende trainer kan en zal maken. Voetbalinhoudelijk, maar zeker ook bij het managen van een groep en de presentatie in de media. Natuurlijk heeft Van Bommel als oud-speler veel ervaring met die processen en mechanismen die zich bij goede of resultaten ontwikkelen, maar als trainer is het toch anders. De druk ligt meer op de coach dan wie ook. Het is niet voor niks een ervaringsvak, zoals men zegt’, stelt Elfrink vast.

‘Zodra het minder gaat, duiken soms verhalen op dat er te weinig tegenspraak is in een staf. Dat was in het eerste seizoen onder Cocu ook zo, toen Faber en Chris van der Weerden zijn assistenten waren. Een jaar later werden ze glansrijk kampioen met 88 punten en vervolgens ging Faber op eigen benen staan. PSV haalde Ruud Brood binnen en had daarmee misschien een staf en management waarin de leeftijdsopbouw iets natuurlijker leek dan nu, maar met Faber ging het in 2015 dus ook prima. Of er voldoende tegenspraak en kritisch vermogen bij PSV is, moet de directie bewaken’, wijst de PSV watcher naar de directie van de club.

‘Met Van Bommel is het kwaad kersen eten, maar afgelopen weekend liet hij in ieder geval wel zien ook van systeem te willen wisselen. Vorig seizoen hoorde je over dit thema vrijwel niemand en nu het wat minder gaat wel. De resultaten van PSV zijn door een complex van factoren ineens ronduit slecht en daarvoor is de coach uiteindelijk wel eindverantwoordelijk’, besluit Rik Elfrink in gesprek met PSV Inside zijn visie op de situatie bij PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here