Home Nieuws Rijnmond agent en scheidsrechter Danny Makkelie fluit PSV – Feyenoord

Rijnmond agent en scheidsrechter Danny Makkelie fluit PSV – Feyenoord

697
0

Scheidsrechter Danny Makkelie fluit zondag de eerste topper van dit seizoen in de Eredivisie.

De leidsman uit Dordrecht is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter van dienst bij PSV – Feyenoord. Makkelie komt deze week eerst nog uit in de Champions League. Hij fluit dinsdag de groepswedstrijd tussen de Franse club Lille en het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel.


Na het afscheid van Björn Kuipers wordt Makkelie alom beschouwd als de beste Nederlandse arbiter. Hij was afgelopen zomer net als Kuipers actief op het EK. Vorig seizoen kreeg Makkelie van de KNVB de leiding over twee Eredivisie-toppers: PSV-Ajax en Ajax-Feyenoord. Makkelie is inwoner van Dordrecht en tevens agent in regio Rotterdam Rijnmond. Dat betekent in het geval van Makkelie dat hij werkzaam is voor de politie in zijn woonplaats Dordrecht.

In het verleden was er al veel te doen over de diverse aanstellingen van Danny Makkelie in wedstrijden van Feyenoord. In 2016 ontstond er ook veel discussie over Danny Makkelie, die het zelf steeds ‘gedoe’ noemt. In 2016 betekende de aanstelling van Danny Makkelie als scheidsrechter bij de topper tussen Feyenoord en PSV veel onrust op sociale media. Verschillende voetbalfans zetten vraagtekens bij de keuze van de KNVB omdat hij als hoofdagent werkzaam zou zijn in de regio Rotterdam Rijnmond.

De voetbalbond zag zich na de vele berichten op Twitter toen genoodzaakt om te reageren. “We krijgen veel opmerkingen over de aanstelling van Makkelie bij de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV, maar hij is nooit als politieagent actief geweest in Rotterdam”, aldus de bond destijds over de aanstelling van Makkelie.