Home Nieuws Ricardo Rodriguez krijgt meteen hoogste cijfer van de Eredivisie

Ricardo Rodriguez krijgt meteen hoogste cijfer van de Eredivisie

944
0

Ricardo Rodríguez krijgt na amper een week Eredivisie al meteen lovende kritieken.

De Zwitser blijkt een echte meerwaarde voor PSV te zijn en is meteen verworden tot basisspeler. John de Jong wist het probleemdossier van de linksbackpositie goed op te lossen, al dienen we nog steeds de kanttekening te maken dat het slechts een tijdelijke oplossing voor het restant van dit seizoen is.


Na zijn korte invalbeurt tegen Ajax vorige week stond Rodríguez tegen Willem II voor het eerst in de basis en kreeg hij direct het hoogste cijfer van alle spelers die afgelopen weekend in actie kwamen in de Eredivisie.

‘Verdedigend bleef Rodríguez echt heel gemakkelijk op de been en voetballend is hij ook echt van meerwaarde’, concludeerde PSV-clubwatcher Reon Boeringa na afloop van de zege op Willem II. ‘Hij is echt een rustpunt in de verdediging. Het is dat PSV geen optie tot koop heeft, maar anders zou ik zeggen: vanavond nog lichten.’

Ook NOS analist van der Vaart vindt de Zwitser een aanwinst voor PSV. “Absoluut. Ik ken hem uit de Bundesliga. Hij heeft heel veel ervaring, maar lang niet gespeeld. Maar toch is het gewoon een heel goede speler, zeker voor de Eredivisie. Hij heeft rust aan de bal en wordt niet zenuwachtig. De combinatie met Thomas was heel goed. Ze begrepen elkaar goed. Ik heb genoten. Dit was ook het positieve, want de wedstrijd was een beetje matig.”

 


Facebook Comments