Home Nieuws ‘Respectloos tegenover de echte supporters van PSV’, maar K. kan zich toch...

‘Respectloos tegenover de echte supporters van PSV’, maar K. kan zich toch nog iets herinneren

5267
0

Hoe een slechts 20 jarige PSV fan de wedstrijd tussen PSV en Sevilla in zijn greep kreeg. Dat zou de titel van het verslag over het incident kunnen zijn.

De titel kan zeker ook nog een andere naam gaan dragen want de UEFA moet nog altijd in actie komen. De meeste overtreders van strafbare feiten roepen vaak dat ze zich niets meer kunnen herinneren. Advocaten denken dit vaak te kunnen influisteren zodat de verwijten, dan wel straffen wellicht lager uit kunnen vallen. Het is volstrekt nonsens om te verkondigen niets meer te kunnen herinneren na een alcohol promillage van 1,6. Dat staat namelijk gelijk aan acht glazen bier maar veldbestormer K. uit Roermond kan zich niets meer va het voorval herinneren.

Zoals gezegd is dat vrij opmerkelijk te noemen. Zeker gezien de verklaring van K. die tussen neus en lippen door ook zegt ‘ineens op de grond te liggen’. Dat feit kan K. zich dan weer wel herinneren maar het gebeuren van een goede 30 tot 60 seconden daarvoor, is dan net even uit de gedachten van K. verdwenen.

K. wilde de rechter tijdens de zitting ook niet vertellen hoe hij het stadionverbod wist te omzeilen en zei en passant dus nog niks meer van zijn daad te kunnen herinneren. “Ik ben het veld opgegaan. Het is allemaal supersnel gegaan. Voordat ik het wist lag ik op de grond en werd ik meegenomen door de beveiligers.” K. erkende in de rechtszaal wel dat hij voor de wedstrijd te veel bier had gedronken. “Ik denk dat ik het een beetje stoer vond. Wat het totaal niet is. Ik weet niet wat me bezielde.” K. zegt “superveel spijt” te hebben.

De rechter sloot af met de volgende woorden: “Deze actie was volstrekt respectloos tegenover de keeper, de voetbalclubs en de echte supporters van PSV”, klinkt het.


Vorig artikelVeldbestormer PSV – Sevilla herinnert zich niets meer en moet twee maanden de cel in
Volgend artikelRoger Schmidt bezit heldenstatus in Portugal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in