Home Nieuws Reservekeepers PSV willen meer

Reservekeepers PSV willen meer

12
0

Luuk Koopmans overweegt deze zomer tijdelijk te vertrekken. De inmiddels 24-jarige doelman aast op meer speeltijd en beseft dat zijn plaats in Eindhoven hem weinig zekerheden kan bieden.

Hoewel Jong PSV met 1-0 verloor in Sittard, was Koopmans lange tijd een plaag voor Fortuna. Zijn contract bij PSV loopt door tot medio 2019. Verhuur in het komende seizoen is mogelijk een optie, erkent Koopmans. “Maar het hangt er ook van af wat PSV wil”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “We kijken wat het beste is. De definitieve beslissing moet nog genomen worden.”

Voor Eloy Room geldt weer een andere situatie. De keeper lijkt zijn zinnen te zetten op meer speeltijd in Eindhoven. Room heeft een roerige Vitesse periode afgesloten en blikt in gesprek met de NOS nog een keer terug.

“Voor de bekerfinale was ik aan het onderhandelen over contractverlenging met Vitesse, maar door die finale en de festiviteiten is dat op een laag pitje gekomen”, zegt Room tegen de NOS. “Daarna vertrok ik met Curaçao naar de Gold Cup in de Verenigde Staten. Toegegeven, toen had ik ook niet veel haast om weer aan tafel te gaan zitten.”

“Ik stond open voor verlenging en kwam zelfs eerder terug van vakantie om de seizoensvoorbereiding mee te maken”, vervolgt de sluitpost. “Maar toen ik terugkwam, had Vitesse Remko Pasveer al gehaald. En die kreeg de voorkeur van de trainer.” Room meldde zich zelfs ziek rond de Johan Cruijff Schaal. “Natuurlijk was het een teleurstelling, maar ik voelde me toen ook echt niet zo lekker. Ik vond het heel vervelend dat het zo overkwam.”

PSV haalde Room naar Eindhoven en daar heeft de keeper geen seconde spijt van. “Ik wist natuurlijk dat Zoet er was, maar ook dat de kans groot was dat die zou vertrekken. Het was een gok, maar ik heb er geen moment spijt van gehad”, stelt Room, die de keepersperikelen bij zijn oude club met gemengde gevoelens volgt. Pasveer werd na diverse blunders uit de basis verdwenen door Jeroen Houwen.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here