Home Nieuws René van der Gijp vertelt anekdote uit PSV-tijd: ‘Ik kreeg 8.000 glazen...

René van der Gijp vertelt anekdote uit PSV-tijd: ‘Ik kreeg 8.000 glazen bier over me heen’

2380
0

René van der Gijp heeft bij Vandaag Inside een bijzondere anekdote over zijn tijd bij PSV verteld.

Van der Gijp stond tussen 1984 en 1987 onder contract bij PSV en speelde in totaal 102 officiële duels voor de club. Als speler maakte hij er bijzondere momenten mee, zo ook eens in het Brabantse dorp Budel.

“Ik moest daar een cd uitreiken van de Band zonder Banaan”, begint Van der Gijp. “Dat is een rockband. Ik kom daar aan en zag al dat daar van die hoge netten voor de plek hingen waar zijn optraden. Want de mensen mochten gooien. En ik moest dus die eerste CD uitreiken.”

“Die jongen van de band zegt: ‘Ga maar naar voren, dan komen wij erachteraan, dan gaat het licht aan en dan sta je daar. Ik speelde toen bij PSV, dus dat vonden die mensen mooi. Dat licht ging aan en ik kreeg 8.000 glazen bier over me heen. Ik ben nog nooit zo nat geweest, ik zweer het je. En ik ben heel wat gewend. En toen kwam de band erachteraan”, aldus Gijp.


Vorig artikelPSV-doelwit gezien als geweldige buitenkans: ‘Hij heeft een enorme topsnelheid’
Volgend artikelMeer kritiek op Bosz: ‘Dat kan toch niet waar zijn?! Ik verslikt me in mijn broodje bapao’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in