Home Nieuws René van der Gijp verbaasd door besluit Davy Pröpper: ‘Ik vind het...

René van der Gijp verbaasd door besluit Davy Pröpper: ‘Ik vind het nogal wat’

810
0

Deze week nam Davy Pröpper een rigoreus besluit door abrupt te stoppen met betaald voetbal.

Het leverde verbaasde reacties op. René van der Gijp was verrast door het besluit van de middenvelder. Pröpper heeft er simpel gezegd genoeg van. Pröpper krijgt waardering voor zijn besluit maar her en der klinkt er ook kritiek door. Zo ook bij René van der Gijp.

René van der Gijp is zelfs verbaasd door het besluit van Davy Pröpper om te stoppen met voetbal. Davy Pröpper was rigoreus en leverde dinsdag zijn nog anderhalf jaar durende contract in bij PSV. Naar eigen zeggen ‘past hij niet in de voetbalcultuur’. De middenvelder uit Arnhem heeft het wel gehad met het wereldje van het profvoetbal en kon zich niet meer optimaal motiveren en opladen.

“Ik vind het nogal wat”, zegt Van der Gijp in gesprek met SBS6. “Als je aan 100 kinderen van een jaar of acht vraagt wat ze willen worden, er waarschijnlijk 99 ‘profvoetballer’ zeggen. Het is echt hartstikke leuk: je krijgt er veel waardering voor, bent altijd in de weer, je traint lekker. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat je zo zwaar valt. Dat kan ik me niet zo goed voorstellen.”

Van der Gijp probeert Davy Pröpper te begrijpen. “Natuurlijk is het een kuttijd: geen toeschouwers, gedoe, met twee bussen rijden”, doelt van der Gijp op vervelende maatregelen door Corona.

“Misschien speelt dat wel mee en is Pröpper wel zwaar op de hand. Dat kan en daar is niets mis mee. Het is zonde”, zegt Van der Gijp. “Natuurlijk wordt er leuk betaald, maar ik kan me voorstellen dat het minder leuk wordt als je niet speelt. Als je op de bank zit, is het alsof je thuis zit. Er is geen feeling. Je denkt: laat maar gaan. Ik wilde ook niet altijd invallen en dacht wel eens: laat mij maar zitten. Je voelt je geen onderdeel van het geheel. Het gaat nergens over: je doet niet mee”, aldus René van der Gijp.


Facebook Comments Box