Home Nieuws Relatief milde straf vanuit UEFA na veldbestorming, Marcel Brands reageert

Relatief milde straf vanuit UEFA na veldbestorming, Marcel Brands reageert

1504
0

De Europese voetbalbond heeft gesproken. De UEFA heeft PSV een straf opgelegd naar aanleiding van de veldbestorming in de thuiswedstrijd tegen Sevilla.

De straf lijkt mild uit te vallen, hoewel 20000 euro boete weggegooid geld zal gaan zijn. Ook besloot de UEFA dat de Oostribune, van waaruit het incident plaats vond, gesloten moet blijven. Een maatregel en beslissing die de club natuurlijk indirect geld zal gaan kosten.

Daarnaast krijgt de club nog een boete van 9.375 euro van de Europese voetbalbond, omdat er tijdens de wedstrijd bier op het veld is gegooid. Hoe de bedragen precies vastgesteld zijn, is een raadsel maar de beslissingen die de UEFA neemt, zijn nu eenmaal vaak een raadsel te noemen, omgeven door allerlei vraagtekens.

Algemeen directeur Marcel Brands baalt in ieder geval van de sancties. “We vinden het erg vervelend dat een deel van de PSV-supporters de dupe is van de misdraging van een individu. We gaan nu proberen de geldboete op hem te verhalen”, zegt Marcel Brands op de clubsite.

Op 23 februari betrad de twintigjarige Dylano K. uit Roermond in de slotfase van het duel met Sevilla het veld en viel Dmitrovic aan. Begin maart werd K. veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. De man uit Roermond zei in de rechtbank zich niets van het incident te kunnen herinneren. Na zijn arrestatie bleek dat hij een stadion- en gebiedsverbod had. Daarnaast had K. te veel bier gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6.

In 2021 en 2022 kreeg K. al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden. Naast de celstraf kreeg K. een nieuw gebiedsverbod voor twee jaar. PSV legde K. vorige week een stadionverbod op van veertig jaar. Dat betekent dat hij tot 2063 niet welkom is in het Philips Stadion.


Vorig artikelThorgan Hazard terug tegen NEC, Walter Benítez terug op trainingsveld
Volgend artikelTD functie PSV: ‘In Eindhoven lag een lijstje met kandidaten en Zuidam stond daar ook op’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in