Home Nieuws Red Bull Leipzig zet in op komst Roger Schmidt in de winterstop

Red Bull Leipzig zet in op komst Roger Schmidt in de winterstop

224
0

UPDATE: ROGER SCHMIDT BLIJFT BIJ PSV

Een man een man, een woord een woord.


Dat moet Roger Schmidt afgelopen weekend gedacht hebben nadat Red Bull Leipzig een aanbieding bij Schmidt had weggelegd. De Duitse coach blijft de komende zes maanden in ieder geval bij PSV.

Die feiten kunnen genoteerd worden. De 54-jarige Duitser had dit weekend in Leipzig de opvolger van de ontslagen Jesse Marsch kunnen worden maar de vooraanstaande Duitse coach heeft nu eenmaal een lopend contract en dat wenst hij te respecteren. Het aanbod uit het oosten van Duitsland werd dit weekend niet geaccepteerd en dus kan Red Bull Leipzig op zoek naar een andere coach dan wel een andere oplossing.

Leipzig staat na veertien duels teleurstellend veertiende en wilde aan de hand van Roger Schmidt weer stappen voorwaarts maken. Schmidt was tussen 2012 en 2014 de coach van Red Bull Salzburg en was voor de directie van het Red Bull voetbalconcern de belangrijkste kandidaat om de vacature in te vullen.

Eerder bericht maandagmiddag: Het gonst sinds dit weekend van de geruchten rond Roger Schmidt en Red Bull Leipzig.

Volgens het Duitse Kicker ziet RB Leipzig in Roger Schmidt de ideale kandidaat om de nieuwe trainer te worden. De Duitse gigant ontdeed zich dit weekend van haar trainer/coach en dus is het speculeren al volop begonnen. De naam van Roger Schmidt valt in vrijwel alle Duitse media.

Roger Schmidt werd in diverse Duitse media al gelinkt aan de huidige nummer elf van de Bundesliga en nu zou RB Leipzig daadwerkelijk hopen dat Schmidt de overstap wil maken. Althans, dat is de lezing van Kicker. Directeur Oliver Mintzlaff gaf zondag namens Leipzig RB in een interview aan dat er een duidelijk pad bewandeld gaat worden komende weken. Er wordt ingezet op het presenteren van een nieuwe trainer op het moment dat de winterstop zal aanvangen. De bedoeling is dan dat de nieuwe trainer tijdens de tweede seizoenshelft voor de groep zal staan.

Kicker maakte zondag al melding van het vraagstuk of PV en Schmidt in december wel van elkaar verlost kunnen en willen worden. Volgens het Eindhovens Dagblad is er zowel bij PSV als bij Schmidt geen intentie het lopende contract deze maand te gaan verbreken. In het contract van Schmidt is geen clausule opgenomen, dus PSV kan een transfersom vragen bij een tussentijds vertrek. Tegenover het Eindhovens Dagblad heeft de club laten weten dat de ploeg zich nu voorbereidt op de wedstrijd tegen Real Sociedad.

Toon Gerbrands was eerder vandaag al stellig en heeft tegenover De Telegraaf korte metten gemaakt met de geruchten. Gerbrands maakt zich daar geen zorgen over. “Zijn naam is al bij zoveel clubs genoemd”, aldus Gerbrands. “We zijn samen in gesprek over de toekomst. Daarbij gaat het ook over zaken als de invulling van de selectie volgend seizoen. Het eerste gesprek hebben we achter de rug en binnenkort volgt er een tweede gesprek. Beide partijen zitten er comfortabel in en we ervaren geen grote tijdsdruk.”