Home Nieuws Red Bull Leipzig zet in op definitieve transfer Xavi Simons van PSG...

Red Bull Leipzig zet in op definitieve transfer Xavi Simons van PSG naar Leipzig

3273
0

Red Bull Leipzig lijkt van koers en strategie te veranderen wat de toekomst van Xavi Simons aangaat.

De situatie in Leipzig was zo dat Simons maar maximaal één seizoen zou blijven maar daar blijft het niet bij stelt men nu in Leipzig. Paris Saint-Germain maakte eerder kenbaar dat Simons na afloop van dit seizoen terug naar Parijs zou keren maar in Leipzig denkt men daar toch anders over na enkele wedstrijden Bundesliga.

We hopen natuurlijk dat hij blijft’, begint trainer Marco Rose in het Duitse voetbalmedium Kicker. Als het aan de trainer van Leipzig ligt, gaat men snel om de tafel met Paris Saint-Germain.

‘Hij is bijna een prototype van de speler die wij zoeken voor ons spel. Hij houdt ervan te jagen op de bal en voorop te gaan in de duels, straalt met én zonder bal een enorme energie uit en is bovendien een begenadigde voetballer. Hij voelt zich op z’n gemak’, is de trainer maar wat enthousiast over Simons.

‘Als hij zich bij ons op zijn gemak voelt en vindt dat wij de juiste club op het juiste moment zijn, dan zullen we daarover praten’, zegt Rose over het contract van Xavi Simons bij Paris Saint-Germain.

In Leipzig prijst men de stap van Xavi Simons om PSV te verlaten en te kiezen voor de zwaardere Duitse Bundesliga. Rose zegt daarover: ‘Hij heeft bewust de keuze gemaakt om naar Leipzig te komen. Hij dacht hier de volgende stap in zijn carrière te kunnen zetten. Misschien neemt hij een voorbeeld aan Dani. Die is bij ons uitgegroeid tot de absolute hoofdrolspeler’, wijst men naar de teamgenoot van Xavi Simons bij Leipzig, die ondanks internationale belangstelling bewust voor een langer verblijf bij Leipzig koos.

Xavi Simons kent in ieder geval een voortvarende start in de zware Duitse Bundesliga. In Duitsland scoorde hij na drie duels al twee doelpunten en gaf Simons inmiddels drie assists. Simons won met Leipzig ook de Supercup ten koste van Bayern München. Het werd 3-0 voor Leipzig.


Vorig artikelStewart benadrukt toekomstige rol Bella-Kotchap: ‘Niet reëel, kunnen wij echt niet aan’
Volgend artikelUitgaande transfer Bakayoko is geen moment reëel geweest: ‘Ik wilde zijn bij een club waar ik van hou’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in