Home Nieuws Reconstructie transfer Pereiro; van Barcelona tot Eindhoven

Reconstructie transfer Pereiro; van Barcelona tot Eindhoven

10
0

De transfer van Gaston Pereiro van het Uruguayaanse Nacional had heel wat voeten in aarde. Marcel Brands blikt in VI terug op de moeizame en complexe transfer en geeft een korte reconstructie van de helse transfer die in Barcelona het begin kende. PSV heeft wel degelijk water bij de wijn gedaan, waar dit eerder nog werd tegengesproken.

“We zijn een half jaar met Pereiro bezig geweest, begint Brands in het weekblad. “Op de dag dat ik in Barcelona met de voorzitter van Nacional ging onderhandelen, maakte Pereiro op het WK Onder-20 de winnende goal voor Uruguay. Ik dacht: Dit is een kansloze missie. Na dat toernooi kwamen we met alle partijen toch tot een akkoord. Totdat ze hier in Eindhoven waren. Toen begon het hele verhaal opnieuw.”

Het gehele gevolg rond Pereiro, zaakwaarnemers, juristen, voorzitter van Nacional, vader Pereiro, was in Eindhoven aangekomen en maakte zich op voor heuse transfersoap. Een soap die aan Uruguayaanse zijde naar alle waarschijnlijkheid zo was voorbereidt, dat het befaamde konijn uit de hoge hoed getoverd kon worden. Brands werd verrast: “Dit snapt niemand, ik had het moeten filmen. De contracten lagen klaar. We zaten met een man of acht, negen aan tafel, inclusief de vader van de speler, zijn zaakwaarnemers en juristen van de club toen de voorzitter mij en onze jurist Peter Fossen even apart wilde spreken en zei: “De transfersom is niet wat wij in gedachten hadden”. Ik liet hem de e-mail zien met het akkoord, maar er moest toch nog wat bij. Toen ontplofte ik en dat was vrij goed zichtbaar, ja. Ik ben vier keer weggelopen.”

Marcel Brands hield namens PSV voet bij stuk. Maar ergens heeft PSV toch water bij de wijn gedaan, waar dit in eerste instantie werd tegengesproken.

“Ik dacht ook: Dan ontploft het maar. Ik was niet van plan om er weer geld bij te doen. Want ook de zaakwaarnemer van de speler wilde geld zien. Uiteindelijk hebben we aan het einde van de dag honderdduizend euro méér betaald aan de speler en is dat bedrag er bij de zaakwaarnemer afgegaan. Daar zijn we 24 uur mee bezig geweest. Nadat zij alsnog akkoord waren gegaan, stelde de club zich gelukkig zeer constructief op. Zij hadden er ook belang bij dat het doorging. Ik was zo ver dat ik hun hotelrekening niet eens meer wilde betalen, maar om twaalf uur ’s nachts bereikten we ten slotte een akkoord. Mede dankzij onze jurist Peter Fossen, die op verzoek van de managers van Pereiro toch nog een keer ging praten. Deze deal heeft echt aan een zijden draadje gehangen.”

Pereiro zelf maakte tot op heden nog geen onuitwisbare indruk maar geldt desalniettemin als één van de grootste talenten uit zijn leeftijdsklasse. Cocu geeft regelmatig aan de het jonge talent moet wennen aan de hoge intensiteit en de Europese manier van trainen en voetballen.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here