Home Nieuws Rechtsback Tavernier en van Bronckhorst hebben plannen met Gakpo: ‘Gakpo moet achter...

Rechtsback Tavernier en van Bronckhorst hebben plannen met Gakpo: ‘Gakpo moet achter Tavernier aanrennen’

1261
0

Giovanni van Bronckhorst en zijn aanvallend ingestelde rechtsback kijken uit naar het treffen met PSV en in het bijzonder naar het spelen tegen Cody Gakpo.

James Tavernier en Cody Gakpo zullen elkaar dinsdagavond vermoedelijk vaak gaan tegenkomen maar de vraag is natuurlijk op welk deel van het veld. Waar Gakpo de sterspeler is bij PSV, is halve aanvaller Tavernier een sleutelspeler voor het Rangers van Van Bronckhorst. De Engelsman komt ook veelvuldig op en was topscorer voor de Rangers in de Europa League vorig seizoen. “Ik denk dat Gakpo achter Tavernier aan moet rennen”, zegt de trainer in gesprel met RTL7.

Tavernier kijkt uit naar de wedstrijd tegen PSV en in het bijzonder naar de duels met Gakpo. “Gakpo is één van de grootste talenten in Europa”, stelt de vleugelverdediger. “Ik kijk uit naar de strijd met hem. Ik heb beelden van hem gezien. Hij is een belangrijke speler voor PSV. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat hij niet belangrijk gaat zijn tegen ons, maar PSV heeft meer goede spelers. Beslissend? Nee, wij zijn ook maar twee spelers in een wedstrijd met 22 spelers.”

Van Bronckhorst en Tavernier hebben een duidelijk speelplan om Gakpo van scoren af te houden. “Gakpo heeft een belangrijke rol bij PSV aan de linkerkant en Tavernier is bij ons belangrijk. Het zal een mooi duel worden tussen die twee. Maar ik kijk ook uit naar de andere onderlinge duels op het veld. Ik denk dat beide teams daarvoor te veel kwaliteit en kracht hebben op andere posities. Het is een belangrijk duel, maar ik denk dat we beide ploegen tekort doen door te zeggen dat alleen dit duel beslissend zal zijn.”


Vorig artikelMemphis Depay op weg naar medische keuring bij Juventus
Volgend artikelSchotse media en Rangers fans richten pijlen op Simons en Veerman, niet op Gakpo en Sangaré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in