Home Nieuws Realistische Gudmundsson schrok van eigen data

Realistische Gudmundsson schrok van eigen data

30
0

Met het verlengen van zijn lopende verbintenis lijkt er voor Albert Gudmundsson een nieuwe periode te zijn aangebroken. Het IJslandse talent beseft nog meer wat er van een jeugdspeler van PSV wordt gevraagd alvorens er de grote stap naar het Philips Stadion kan worden gemaakt.

In gesprek met Voetbal International spreekt Albert Gudmundsson over de grote stap naar de A-selectie. De eerder gefrustreerde maar nu realistische aanvaller, weet waar het aan schort en richt zich op de eigen data. Data welke voor verbetering vatbaar zijn, weet Gudmundsson.

“Geduldig zijn, dat is voor een talent echt heel moeilijk. Vorig seizoen scoorde ik achttien keer voor Jong PSV, toch werden voor dit seizoen drie andere talenten wel aan de selectie toegevoegd en ik niet. Zulke momenten zijn zwaar. Er wordt meer van je gevraagd dan alleen doelpunten. Wat er beter moet? Vooral het omschakelen, het meeverdedigen kan beter. Alles kan bij mij wel wat stabieler”, aldus Gudmundsson in Voetbal International.

“Tegenwoordig wordt alles gemeten en die datagegevens kunnen behoorlijk confronterend zijn”, vervolgt hij. “Ik was wel een beetje geschokt toen ik mijn data en die van de spelers van het eerste zag. Vooral op conditioneel niveau, dat was voor mij wel een eyeopener. Ik voel dat ik er nu dicht tegenaan zit. Heel veel trainers van PSV hebben in de internationale top gespeeld dus ik vertrouw hen maar soms wil ik dat het sneller gaat.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here