Home Nieuws Realistisch of niet realistisch maar de doelstelling is meer dan duidelijk: Verzorgd...

Realistisch of niet realistisch maar de doelstelling is meer dan duidelijk: Verzorgd voetbal en de landstitel

577
0

PSV start de race om de landstitel seizoen 2023-2024 met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De doelstelling is helder: de landstitel.

De directie van de club zet in op de landstitel en ook trainer Peter Bosz neemt met niets minder dan het kampioenschap genoegen in zijn eerste seizoen bij PSV. De trainer verlangt dat dit gepaard gaat met verzorgd voetbal. Ook dat lijkt gezien de wedstrijden uit de voorbereiding een realistisch verlangen te zijn.

Bosz krijgt bij de persconferentie van vrijdag de vraag of hij akkoord gaat met 34 wedstrijden ‘lelijk voetbal’, als PSV dan wel kampioen mag worden. “Nee, maar dat gaat ook niet gebeuren”, luidde het gevatte antwoord.

Bosz heeft een duidelijke ambitie voor ogen om PSV met attractief voetbal aan de landstitel te helpen. Bosz legt uit wat hij bedoeld. “Je bent tevreden als je na 34 wedstrijden bovenaan staat. Dat is waar het om gaat. Als we dat nog met mooi en aantrekkelijk voetbal kunnen doen, zou dat helemaal mooi zijn. Als de spelers die er nu zijn aan het eind van het seizoen beter zijn geworden, zou ik ook tevreden zijn.”

Of die ambitie reëel is, durft Bosz op dit moment niet te zeggen. “Ik weet niet hoe realistisch het is dat we kampioen worden. Ik ken de concurrentie nog niet goed, ben ook een tijdje weggeweest. Ook Feyenoord en Ajax als meest directe concurrenten hebben de nodige wijzigingen ondergaan. Maar dat geldt ook voor de ploegen daar net weer onder.”

“Ik had in ieder geval getekend voor deze voorbereiding. Maar al vrij snel wist ik dat we hier zouden kunnen staan. Ik heb al vrij snel gezegd dat ik vind dat we goede spelers hebben. Als die goede spelers bereid zijn hard te werken en samen te werken, kan er iets heel moois ontstaan”, is Bosz complimenteus over zijn selectie.

PSV-FC Utrecht begint zaterdag om 16.30 uur. De wedstrijd in het Philips Stadion staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.


Vorig artikelBurnley en Vincent Kompany melden zich bij PSV voor Bakayoko, PSV is resoluut
Volgend artikelDe eerste dagen van Malik Tillman op de Herdgang: ‘PSV is geweldig en de fans fantastisch’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in