Home Nieuws Realisme op Cyprus

Realisme op Cyprus

7395
0

Het heeft er alle schijn van dat Omonia Nicosia en de Cypriotische autoriteiten er alles aan hebben gedaan om PSV van de winst te houden.

De ploeg Henning Berg, voormalig United speler, gaf goed gas tegen PSV maar trok terecht aan het langste eind.


Het realisme is na de late treffer van Malen weer terug op het eiland. ‘Het is niet realistisch te denken dat wij doorgaan in deze groep. Granada speelt in La Liga, PSV is een van de topteams van Nederland die veel spelers kopen en verkopen en PAOK heeft veel Europese ervaring. Allemaal ploegen die normaal gesproken beter zijn dan wij’, zei Berg na afloop op de persconferentie.

Na de winnende treffer van Donyell Malen waren er felle protesten aan Cypriotische kant maar wellicht keerde ook het besef terug dat het trachten om PSV uit balans te brengen, een omgekeerd effect heeft gehad. De ploeg van Schmidt werd behoorlijk ‘getest’ door de Cypriotische autoriteiten met het weren van Teze en Zahavi. Hoe mooi is het om de ploeg en het eiland te trakteren op een 1-2 nederlaag.

Ondertussen predikt Berg realisme over de tegenstander van donderdagavond. ‘Zij kopen spelers voor veel geld en verkopen spelers voor nog meer geld’, aldus Berg. ‘Ik weet niet hoeveel invloed dat heeft op het team van PSV. Ze hebben genoeg goede spelers, alle posities zijn dubbel bezet. Ze hebben geweldige aanvallers, een goede keeper, topverdedigers. Dat is het voordeel als je spelers voor heel veel geld verkoopt en daarvan weer spelers haalt’, aldus Berg over PSV.


Facebook Comments Box