Home Nieuws Real Sociedad – PSV was voorlopig laatste wedstrijd van Duitse ‘schandaal scheidsrechter’...

Real Sociedad – PSV was voorlopig laatste wedstrijd van Duitse ‘schandaal scheidsrechter’ Zwayer

2033
0

Mario Götze was er vooraf al bang voor. PSV kreeg in Spanje van doen met scheidsrechter Felix Zwayer.

In eigen land staat de scheidsrechter te boek als schandaalscheidsrechter en na afloop van Real Sociedad – PSV bleek lichtelijk waarom. Furieus was Mario Götze na afloop van de verloren wedstrijd. De Duitse middenvelder richtte de pijlen op de scheidsrechter, die inderdaad discutabele beslissingen wist te nemen tegen PSV. Naar nu blijkt neemt de scheidsrechter rust. Wedstrijden van Borussia Dortmund waren al uit den boze voor de arbiter maar nu volgen er voorlopig helemaal geen wedstrijden meer.

Zwayer was begin december bepalend bij Dortmund – FC Bayern en was de gebeten hond bij de thuisclub. De uitspelende club, FC Bayern dus, werd flink bevoordeeld en dus was het wachten op een omgekeerde situatie en die volgde een week later in San Sebastian waar PSV kansloos verloor tegen Real Sociedad. In die wedstrijd benadeelde Zwayer juist de uitspelende ploeg en dat was PSV in dit geval. Het leek van doen te hebben met compensatiegedrag want niets menselijks is ook een scheidsrechter vreemd, maar gezegd moet worden dat PSV natuurlijk ondermaats wist te presteren.

Sinds Dortmund – FC Bayern kwam Zwayer niet meer in actie op de Duitse velden en daar zal voorlopig ook geen verandering in komen. “Felix Zwayer heeft voorlopig vakantie genomen. Hij wil mentaal weer tot zichzelf komen en in alle rust reflecteren op de nasleep van de wedstrijd in Dortmund”, bevestigt scheidsrechtersbaas Lutz-Michael Fröhlich tegenover het Duitse medium Der Sportschau.

Zwayer was in zijn beginjaren als scheidsrechter betrokken bij het geruchtmakende matchfixingschandaal rond Robert Hoyzer, al heeft Zwayer tot op heden ontkend dat hij geld heeft aangenomen van Hoyzer. De Europa League-wedstrijd tussen Real Sociedad en PSV is tot op heden zijn laatste optreden en daar blijft het voorlopig bij.


Facebook Comments Box