Home Nieuws Real Sociedad opnieuw koploper La Liga, tegenstander PSV blijft imponeren in Spanje

Real Sociedad opnieuw koploper La Liga, tegenstander PSV blijft imponeren in Spanje

449
0

Real Sociedad staat er goed voor in zowel de poule van de Europa League als in de eigen Spaanse La Liga.

Real Sociedad is in december tegenstander van PSV in de laatste wedstrijd van de poule. Eerder legde PSV de Basken bijna over de knie maar moesten Roger Schmidt en PSV genoegen nemen met een gelijkspel, waar winst erg dichtbij was in het Philips Stadion.

De ploeg van Schmidt speelde in september een keurige en sterke partij tegen de Basken uit San Sebastian, die op hun beurt weer aan een heel goed seizoen in La Liga bezig zijn. Na zondagavond is Real Sociedad weer koploper in de Spaanse Primera Divisíon. In een intense en bij vlagen onvriendelijke derby in een uitverkocht Estadio Anoeta in San Sebastian, dacht de club een zege op streekgenoot Athletic Club uit Bilbao binnen te hebben. Het liep toch anders in de belanden derby.

In de tweede minuut van de extra tijd tastte doelman Alex Remiro echter volledig mis op een vrije trap van Iker Muniain, waardoor het tot tien spelers gereduceerde Athletic alsnog met een punt naar huis ging: 1-1. Opvallend is het goed combinatie- en positiespel van de Basken. Ook in Eindhoven liet de ploeg zien over veel technische kwaliteiten te beschikken.

Desondanks is Real Sociedad opnieuw koploper in Spanje. Het heeft een punt meer dan Real Madrid en Sevilla, maar die speelden wel een wedstrijd minder. Sociedad voert al enkele weken de Spaanse ranglijst aan. Het weet de grootmachten uit La Liga eenvoudig onder zich te houden. PSV speelt donderdagavond 9 december in Estadio Anoeta in San Sebastian, Noord-Spanje.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here