Home Nieuws Wonderschone treffers in Alkmaar: Reacties Boscagli en Vertessen na afgetekende maar geflatteerde...

Wonderschone treffers in Alkmaar: Reacties Boscagli en Vertessen na afgetekende maar geflatteerde zege

1072
0

Afgetekend maar geflatteerd. Zo kunnen we de 0-3 zege in Alkmaar het beste definiëren.

PSV is inmiddels koploper van de Eredivisie met 4 overwinningen uit 4 gespeelde wedstrijden. Toch zag het er in Alkmaar lange tijd naar uit dat een overwinning geen uitgemaakte zaak zou worden. AZ was zeker niet de mindere van PSV maar op twee schaarse momenten in de eerste helft na werd de ploeg uit Alkmaar nauwelijks gevaarlijk.

AZ – PSV werd een zogenaamde ‘momenten-wedstrijd’, wat resulteerde in een wonderschone treffer van Olivier Boscagli. De pegel van ver buiten de zestien werd een juweel van een doelpunt. Voor rust was PSV bij momenten nog gevaarlijk maar na rust was het AZ wat kon domineren en dus greep Schmidt in.

Onder het mom van ‘het sparen van spelers’ met het drukke programma voor de boeg, wisselde Schmidt zijn ‘elite spelers’ en ‘elite voorhoede’ in voor de ‘goed trainende’ wisselspelers, zoals Schmidt Doan, Bruma, Vertessen en Teze na afloop omschreef.

Op Armindo Bruma na kwam er kwaliteit voor kwaliteit in het veld en dat resulteerde uiteindelijk in de 0-3 overwinning in Alkmaar. De invalbeurt van Erick Gutiérrez was overigens dramatisch te noemen. De Mexicaanse middenvelder deed vrijwel niets goed en wist nagenoeg iedere bal in te leveren. Yorbe Vertessen en Ritsu Doan konden in de tweede helft afdrukken na prima individuele acties en wisten door middel van prachtige treffers de stand naar 0-3 te tillen.

Vorig artikelValentijn Driessen slaat de plank mis: Wat Guardado en Götze gemeen hebben met Tadic en Blind
Volgend artikelDe Mario Götze persdag in Eindhoven: 5 Duitse gezaghebbende media reizen af naar Eindhoven