Home Nieuws Reactie Toon Gerbrands op plannen Super League

Reactie Toon Gerbrands op plannen Super League

2683
0

Is PSV geschrokken van de nieuwste plannen van de zogenaamd 12 grootste clubs van Europa?

Het heeft er namelijk alle schijn van dat er een afscheiding volgt. De UEFA spreekt schande van de plannen en haalt hard uit naar diverse bestuurders.


De clubs barsten bijna stuk voor stuk uit elkaar van de schuldenlasten en mede door die enorme berg schulden wensen de clubs een afscheiding zodat er op korte termijn een verlichting van die schuldenlast mogelijk is. Een onderlinge Champions League, want daar lijkt het uitgelekte plan veel op, is de beste manier om nog meer geld te genereren.

Toon Gerbrands reageert tegenover Voetbal International op de omstreden Super League-plannen van twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië. Toon Gerbrands blijkt is geen voorstander te zijn.

“Het is het goede recht van iedere club om te onderzoeken wat goed is voor de toekomst. Dat doen we allemaal voortdurend, PSV ook. Wij kijken ook of een Beneliga iets zou kunnen zijn of juist niet”, zegt hij tegenover VI.

“Maar de aankondiging van deze clubs om een Super League op te richten, komt op mij over als een vorm van power play wat niet tot zo’n competitie zal leiden”, is Gerbrands duidelijk. “De hele voetbalwereld is redelijk eensgezind over dit initiatief en dat is behoorlijk uniek. Als de Super League doorgaat, worden bestaande competities opgeblazen.”