Home Nieuws Reactie nieuwe burgemeester Eindhoven blijft niet uit na incident in Amsterdam: ‘Familieleden...

Reactie nieuwe burgemeester Eindhoven blijft niet uit na incident in Amsterdam: ‘Familieleden van bestuurders laat je met rust’

232
0

Supporters van PSV hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een spandoek opgehangen bij de woning van Femke Halsema.

Dat is in Amsterdamse kringen behoorlijk verkeerd gevallen. De burgemeester van Amsterdam besloot in augustus dat er geen supporters van PSV welkom zijn bij de competitiewedstrijd tegen Ajax van dit weekend. Het besluit wordt door vele PSV fans niet begrepen en dus volgde er actie van een deel van de fans.

Met de tekst ‘Van supporters pesten wordt je blij, je zoon is een crimineel, niet wij’ laten ze duidelijk merken het niet eens te zijn met de beslissing van Halsema. Naar verluidt zou er bewust een fout in de tekst zijn gemaakt om te benadrukken dat voetbalsupporters niet altijd als snugger aangezien worden, luidt de lezing daags na het voorval.

Een woordvoerder van burgemeester Halsema heeft tegenover het Eindhovens Dagblad laten weten dat er nog overleg wordt gevoerd of deze actie nog gevolgen gaat krijgen. Een reactie vanuit Eindhoven kon daarom niet uitblijven. De nieuwe burgemeester van Eindhoven ging het gesprek met de media aan. Althans, met de regionale krant het Eindhovens Dagblad.

Tegenover het Eindhovens Dagblad heeft burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem de actie van een aantal supporters van PSV afgekeurd. “Je mag je ongenoegen uit en over een besluit, maar familieleden van bestuurders laat je met rust”, aldus Dijsselbloem. “En als je wilt laten zien dat je je wél kunt gedragen, is dit niet de manier.”


Vorig artikelPSV topfit naar Amsterdam: Sangaré, Branthwaite, van Ginkel, Mauro Júnior en Max terug in de selectie
Volgend artikelDe toekomst van Xavi Simons | Voorzichtigheid troef bij Marciano Vink: ‘Niet idioot lyrisch’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in