Home Nieuws Reactie Luuk de Jong na rellen | Supportersvereniging PSV: ‘Onnodig geweld Franse...

Reactie Luuk de Jong na rellen | Supportersvereniging PSV: ‘Onnodig geweld Franse politie’

788
2

Zowel voor de wedstrijd als in de rust van het Champions League-duel tussen RC Lens en PSV is het erg onrustig geweest. De onrust kwam uit het niets en werd dan ook door een ieder streng veroordeeld.

Ook de supportersvereniging van PSV zag het geheel aan en kwam al snel met een veroordeling van het geweld. De vraag is of het verstandig is om al snel zaken te beoordelen dan wel veroordelen maar de Supportersvereniging PSV heeft vast één of meerdere redenen een oordeel te vellen. De Supportersvereniging PSV wijst dan ook naar de Franse politie.

Bij het stadion zochten supporters de confrontatie met de politie, die werd bekogeld met rookbommen en andere voorwerpen. PSV fans werden geëscorteerd door politieagenten te paard, gemotoriseerde brigades en politieagenten in burgerkleding. Ongeveer twee uur voor aanvang van de wedstrijd ging het mis. Volgens Nederlandse media brak een groep van zo’n 200 PSV-fans uit de grote groep die naar het stadion werden gedirigeerd.

De Supportersvereniging PSV liet al vrij snel in een reactie via Twitter weten dat de Franse politie ‘wéér volstrekt onnodig disproportioneel geweld inzet’.

Aanvoerder Luuk de Jong gaf na afloop ook een reactie op de ongeregeldheden. ‘Dat is altijd vervelend en het is jammer. Het is een select groepje dat dit doet, die verpesten het voor een heleboel anderen. Je wil zoiets nergens zien, waar dan ook. Maar als je een wedstrijd moet spelen zonder fans, als dat het resultaat is, daar help je niet de spelers mee’, aldus Luuk de Jong.


Vorig artikelLens verrast | Franse én Belgische kranten wijzen naar ‘gewelddadige en rellende’ PSV fans
Volgend artikelPSV-directeur over berichtgevingen nieuw stadion: ‘Zelfs de gemeente belde ons’

2 REACTIES

  1. Er moet bij PSV eens goed gekeken worden naar de groep randdebielen die zich onterecht supporter noemt, deze moeten bij elke wedstrijd worden opgesloten in een passende inrichting.

    • Nog niet zo lang geleden stond PSV anders bekend…………….. Hard, heel hard ingrijpen, dat geld ook voor de medesupporters in de vakken, wijs ze aan of geef ze aan, voor dit uitschot draait iedereen op !! NEE, je bent geen verrader of NSB-er dan, maar een redder van de club !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in