Home Nieuws Reactie ESPN na spandoek Oosttribune: ‘Misschien kunnen ze het bij PSV ontkrachten’

Reactie ESPN na spandoek Oosttribune: ‘Misschien kunnen ze het bij PSV ontkrachten’

4817
0

Het spandoek dat in de slotfase van PSV – Ajax op de Oosttribune van het Philips Stadion werd uitgerold, maakt veel los op social media.

De ophef is vanuit Amsterdamse kringen begrijpelijk te noemen maar binnen PSV-kringen wordt er overal beweerd dat het vertoonde spandoek niets van doen heeft met de gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. Enkele uren na de wedstrijd nemen de discussies over het geheel de overhand en met name op sociale media zijn de berichtgevingen even kritsch als cynisch te noemen.

Op het spandoek stonden de zeven tegenstanders van wie Ajax in de Eredivisie achter elkaar niet wist te wist te winnen. De zogenaamde post was geliket door Sven Mislintat, de ontslagen technisch directeur van de Amsterdammers en had zogenaamd fictief 34 opmerkingen. Dat nummer is in Ajax-kringen onlosmakelijk verbonden met Abdelhak Nouri.

Een half uur na de wedstrijd bleek het geheel ook bij ESPN een gespreksonderwerp te worden. “We dachten dat het een ludiek spandoek was”, zei ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen. “Er wordt gedacht dat er een hele stomme sneer inzat richting het verhaal van Nouri”, klinkt het.

“Dat wordt nu beweerd, maar misschien kunnen ze dat bij PSV ontkrachten”, reageert Kees Kwakman, die eraan toevoegt: “Als dat wel een verwijzing is, dan is het heel erg triest. Ze hebben met Saibari iemand die met rugnummer 34 heeft gespeeld en veel Marokkaanse jongens doen dat. Als dit geen ludiek spandoek was, is het echt schandalig”, aldus Kees Kwakman.

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad wordt vanuit de PSV-achterban ontkracht dat ’34’ een verwijzing is naar Nouri. ‘Een competitie heeft 34 speelronden. De verwijzing heeft daarmee te maken, zeggen de PSV-supporters’, meldt Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelGeen ‘Nouri verwijzingen’ | Veel negatieve discussies over spandoek met ‘34’ verwijziging
Volgend artikelLuuk de Jong noemt reden waarom hij zich zorgen maakt om sportieve malaise Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in