Home Nieuws RC Lens in 2020 nog actief in Ligue 2 | Aanvaller Lens...

RC Lens in 2020 nog actief in Ligue 2 | Aanvaller Lens én Arsenal-trainer Arteta waarschuwen PSV

1924
0

PSV wacht een spannend tweeluik met de Franse club Racing Club de Lens. De Ligue 1 club geldt nog niet meteen als Franse topclub. In het seizoen 2019 – 2020 speelde Lens zelfs nog in Ligue 2.

De in het noorden van Frankrijk gelegen club wordt ook in Frankrijk niet meteen als absolute topclub gezien omdat het daarvoor wel te weinig sportieve topprestaties heeft weggezet afgelopen 10 jaar. Zo speelt de club uit Lens voor het eerst sinds 10 jaar weer een keer Europees voetbal nadat het jaren geen grootse rol in Frankrijk kon spelen en lang in Ligue 2 bivakkeerde.

Het stedelijke gebied rond Lens geldt niet meteen als de beste regio in Frankrijk maar meer als een wat armlastiger gebied. De voetbalclub geldt als baken voor de inwoners van de industriestad die Lens te noemen is. Desalniettemin mag er van dit PSV worden verwacht dat er twee keer een goed resultaat tegen de nummer twee van vorig seizoen wordt behaald. Inmiddels maakte ook Arsenal goed kennis met de club uit Noord-Frankrijk want er werd onverwacht verloren door de Gunners.

Dat mag gerust opmerkelijk worden genoemd. Lens begon het seizoen met slechts een punt uit de eerste vijf competitieduels, maar na het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sevilla tijdens de eerste speeldag van de Champions League zit de ploeg van Franck Haise in de lift. Lens geraakt beter in vorm en speelt anders dan in de eerste weken van het seizoen.

Trainer Peter Bosz heeft zich al vaker enthousiast uitgelaten over de komende tegenstander van PSV. Bosz kent de ploeg van zijn jaren bij Olympique Lyon en ziet dat Lens met vijf verdedigers achterop een apart soort spel speelt, waarbij het geenszins de aanval schuwt. Ook trainer Arteta van Arsenal lijkt PSV te willen waarschuwen voor Lens, zo kunnen we uit zijn analyse na afloop van RC Lens – Arsenal opmaken.

‘We hadden meer controle na de eerste goal en hadden kansen om de tweede te maken, maar Lens draaide de situatie om. We verdedigden niet goed in onze eigen zestien. Onze fouten werden afgestraft, zoals wij die van PSV afstraften’, zei Arteta.

Na een serie mindere wedstrijden van Lens, dacht Arteta na de 4-0 overwinning op PSV, toch eenvoudig een goed resultaat te kunnen behalen aan de andere kant van Het Kanaal. Zoals gezegd is Lens bezig aan een betere fase.

Sinds de 1-1 tegen Sevilla volgden overwinningen op Toulouse, Strasbourg en nu dus Arsenal, waardoor RC Lens na twee duels aan op gaan in Groep B. Dat is een goede uitgangspositie voor het tweeluik met PSV, dat op 24 oktober eerst in Noord-Frankrijk speelt en op 8 november gastheer is voor Lens.

Uitblinker Elye Wahi, die tegen Arsenal de winnende treffer scoorde, is vol vertrouwen voor de rest van de groepsfase. ‘Wat we deze avond hebben gepresteerd, is uitzonderlijk. We speelden een solide wedstrijd, zowel defensief als offensief. Sinds de wedstrijd tegen Sevilla hebben we weer een klik, ons seizoen is gelanceerd na die wedstrijd. Niemand kan ons nu nog stoppen’, aldus aanvaller Wahi in gesprek met het Franse medium RMC over de komende wedstrijden tegen PSV.


Vorig artikelHirving Lozano een maand terug bij PSV: ‘Een lichte tegenvaller’
Volgend artikelVan der Doelen baalt na PSV – Sevilla: ‘Commentaar Jan Boskamp en Theo Janssen niet te harden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in