Home Nieuws RC Lens | Een negatief doelsaldo, drie keer gelijk en vier keer...

RC Lens | Een negatief doelsaldo, drie keer gelijk en vier keer verloren in negen wedstrijden

422
0

Het gaat de komende tegenstander van PSV in de Champions League niet bepaald voor de wind. Racing Club de Lens kent een mager seizoen in Ligue 1 en rijgt de overwinningen bepaald niet aan elkaar.

PSV wacht dinsdagavond in het noorden van Frankrijk een zware uitbeurt. Althans, dat is de verwachting. Als we de stand op de ranglijst erbij nemen mag er van dit PSV worden verwacht dat er gewonnen gaat worden van Lens. In Ligue 1 gaat het niet bepaald naar behoren voor de Franse nummer twee van vorig seizoen.

Lens heeft in negen wedstrijden al drie keer gelijkgespeeld en maar liefst vier keer verloren. De club staat veertiende en heeft negen punten na negen wedstrijden. Bovendien is er sprake van een negatief doelsaldo. ‘We waren niet goed in de eerste helft, maar beter in de tweede. Als je afhaakt, oké, maar als je begint en dan stopt, bijvoorbeeld qua intensiteit, uitdagingen, sprints, beweging. Dan is dat geen fysiek probleem’, zei trainer Haise na de wedstrijd in Le Havre, waar Lens met 0-0 gelijkspeelde.

De in het noorden van Frankrijk gelegen club wordt ook in Frankrijk niet meteen als absolute topclub gezien omdat het daarvoor wel te weinig sportieve topprestaties heeft weggezet afgelopen 10 jaar. Zo speelt de club uit Lens voor het eerst sinds 10 jaar weer een keer Europees voetbal nadat het jaren geen grootse rol in Frankrijk kon spelen en lang in Ligue 2 bivakkeerde.

Aad de Mos waarschuwde PSV recent voor Lens. De analist heeft in gesprek met het Eindhovens Dagblad daarentegen ook alle vertrouwen in de resterende Champions League wedstrijden die PSV nog voor de boeg heeft maar tegelijkertijd waarschuwt De Mos PSV wel voor de kracht van de komende tegenstander in de Champions League. racing Club De Lens is een sterke ploeg, geeft De Mos aan. Niettemin moet dit PSV in staat worden geacht een resultaat te behalen in het noorden van Frankrijk.

Het stedelijke gebied rond Lens geldt niet meteen als de beste regio in Frankrijk maar meer als een wat armlastiger gebied. De voetbalclub geldt als baken voor de inwoners van de industriestad die Lens te noemen is. Desalniettemin mag er van dit PSV worden verwacht dat er twee keer een goed resultaat tegen de nummer twee van vorig seizoen wordt behaald. Inmiddels maakte ook Arsenal goed kennis met de club uit Noord-Frankrijk want er werd onverwacht verloren door de Gunners.

PSV speelt aanstaande dinsdagavond in Lens de eerste wedstrijd van het onderlinge tweeluik. In de eerste week van november speelt PSV thuis tegen de Franse club.


Vorig artikelPeter Bosz noemt Lozano ‘de grote ster’ en zat met Bakayoko, die tot diep in de nacht in Brussels stadion vastzat
Volgend artikelLa Liga smaakmaker Sávio is PSV nog lang niet vergeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in