Home Nieuws Rangers – PSV | In Schotland heerst na ‘figurantenrol’ een stemming die...

Rangers – PSV | In Schotland heerst na ‘figurantenrol’ een stemming die neigt naar zelfoveschatting

1543
0

Rangers FC hield PSV knap op een remise op het soms stil vallende Ibrox Park. Of: PSV houdt zwak Rangers in leven na twee cruciale fouten.

We zouden nog enkele conclusies kunnen trekken over de wedstrijd tussen Rangers FC en PSV maar welke we ook trekken, ze zullen waarschijnlijk niet overeenkomen met het beeld dat in Schotland heerst. Schotse media, trainers, spelers en fans van Rangers malen klaarblijkelijk niet om het percentage balbezit en het algehele wedstrijdbeeld, waarin PSV de tegentsanders er zo nu en dan als een degradatiekandidaat liet uitzien.

De ploeg van trainer Baele was bij tijd en wijle een figurant in het eigen stadion, waar de fans soms enige tijd achter elkaar stil waren en zelfs begonnen te mopperen en fluiten over het kansloze spel van hun favorieten. Nee, Rangers FC zou in Nederland onder AZ, FC Twente en welke subtopper dan ook, acteren. Onder aanvoering van een soms fanatiek publiek lukte het de ploeg van trainer Baele zo nu en dan om door de PSV-linies te voetballen maar dit bleek meer van doen te hebben met fanatisme en het ver vooruit verdedigen van het elftal van Peter Bosz, dan met eigen kunnen.

In Schotland, bij fans, media en trainers en spelers van Rangers FC, heerst na een heuse ‘figurantenrol’ in een thuiswedstrijd tegen PSV, een stemming die neigt naar gruwelijke zelfoverschatting. De trainer van de Schotten wordt door een aantal Schotse kranten op de troon gehesen, terwijl zijn elftal slechts een enkele fatsoenlijke aanval wist te produceren en vrijwel negentig mintuten onder druk heeft gestaan.

De beide spitsen Dessers en Lammers stonden na afloop voor de camera een verhaal te vertellen alsof de wedstrijd gelijk op wist te gaan maar de waarheid is natuurlijk totaal anders. Slechts twee Schotse kranten krijgen het daags na de remise op Ibrox voor elkaar om de eerste wedstrijd van het tweeluik tussen Rangers FC en PSV objectief op de juiste manier te verslaan.


Vorig artikelPrijskaartje Ibrahim Sangaré onderwerp van gesprek na veelvuldig balverlies
Volgend artikelDominant PSV | Zowel voor als na de wedstrijd blijft Bosz bij zijn eerdere conclusie: ‘Wij zijn beter dan Rangers’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in