Home Nieuws Rangers fans rekenen zich na overwinningen tegen Dortmund en Leipzig al rijk...

Rangers fans rekenen zich na overwinningen tegen Dortmund en Leipzig al rijk tegen PSV

1397
0

Glasgow maakt zich op voor een typische Europese kraker op het eigen Ibroxpark.

De fans van Rangers FC en Celtic zien de verschillende tegenstanders van hun clubs minimaal vier keer per seizoen omdat de competitie nu eenmaal zo is ingericht. Dan is er nog het Schotse bekertoernooi en de Schotse League cup die ervoor kunnen zorgen dat de fans van beide clubs dezelfde tegenstanders uit de competitie nogmaals treffen. Kortom, Europees voetbal is een zeer belnagrijke pijler onder het Schotse voetbal, wat bol staat van de tradities maar weinig niveau en spanning kent.

Glasgow maakt zich dus graag op voor Europese krakers. Vorig jaar troffen de Rangers meerdere Europese topclubs als Borussia Dortmund Red Bull Leipzig. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist ze allemaal te verslaan maar zag dat Eintracht Frankfurt in Sevilla een maatje te groot was.

Het vertrouwen door de Europese zegetour is groot onder de Rangers fans. De fanatieke supporters rekenen zich al rijk na eerdere uitschakelingen van Leipzig en Borussia Dortmund. PSV moet ook te doen zijn, is wat men denkt in Glasgow maar men lijkt te vergeten dat de Rangers FC na de Europese zegetour weer is ‘afgezakt’ naar een normaal niveau. Dat gegeven kwam al duidelijk naar voren in de uitwedstrijd tegen Union Sint-Gillis.

Van Bronkhorst rekent zich in ieder geval nog niet rijk. “Ik heb eerder in de Champions League gecoacht. Daar wil je bij horen. Toen ik hier kwam wist ik dat ik op het hoogste niveau wilde spelen en prijzen wilde winnen. Het belangrijkste voor mij is om ons te kwalificeren en de club terug te brengen naar het grootste podium in het Europese voetbal.”


Vorig artikelAnalisten verschillen van mening: Van ‘Rangers komt te vroeg’ tot ‘PSV wint makkelijk met Veerman’
Volgend artikelAdvies voor van Nistelrooij: ‘Simons in de basis’, Xavi Simons speelt als Iniesta en Xavi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in